Subota, 19.05.2012.

Mališani napunili Gradski stadionJučer je na Gradskom stadionu u Sinju, pod pokroviteljstvom Hrvatskog olimpijskog odbora, održan šesti 'Olimpijski festival dječjih vrtića' na kojem se natjecalo 440 djece djece u 11 grupa iz šest vrtića s područja Cetinske krajine. Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Policija provodi akciju 'Alkohol'

Iz Policijske postaje Sinj izvjestili su kako će tijekom noći provoditi operativnu akciju 'Alkohol'. Policijske patrole od 22 sata večeras do 7 sati ujutro dežurat će na svim izlazima iz centra grada Sinja kao i na državnoj cesti D1, i to u Ulici Filipa Grabovca i u Dicmu.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

OTVOREN LOV NA AMBROZIJU

U okviru građanske inicijative ''Bez ambrozije – bez alergije'' 19. i 20. svibnja na području Sinja i okolice provest će se akcija uklanjanja ambrozije iz okoliša.

Akciji je prethodila podjela 7000 komada informativnih letaka o ambroziji i načinima njenog uklanjanja koji su tiskani uz financijsku pomoć Zaklade Kajo Dadić iz Splita, Grada Sinja i sinjske tiskare Marinadizain. Letke su građanima podijelili članovi mjesnih odbora s područja Grada Sinja i volonteri Srme. Letci su podijeljeni i u svim sinjskim osnovnim i srednjim školama za oko 4500 učenika, pa će informacija doći u gotovo svaku drugu obitelj.

Lecima se poziva sve vlasnike zemljišta da ovaj vikend 19. i 20.5. povodom Dana zdravih gradova svatko prema svojim mogućnostima provjeri svoje zemljište i ukloni s njega ambroziju. Volonteri Srme također će krenuti u inspekciju sinjskih potoka i rubnih gradskih površina, a akciji će se priključiti i nekoliko mjesnih odbora Grada Sinja i mladi izviđači.

Iako će ambrozija u cvatnju krenuti u srpnju, pravo vrijeme njenog uklanjanja iz okoline je ranija faza vegetacije, pa se tako može reći da je sa Danom zdravih gradova – lov na ambroziju tek otvoren i trajat će cijelo ljeto.

Počele pripreme kandidata za AlkuProzivkom kandidata za ovogodišnje alkarske svečanosti jučer su na sinjskom hipodromu počele pripreme za 297. Alku. Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Sport

Pred nama je još jedan bogat i zanimljiv sportski vikend iz kojeg izdvajamo:

Subota, 19. svibnja:
Nogomet
3. HNL, 33. kolo 17 sati, Hrvace – Omiš

Odbojka
Kvalifikacije za ulazak u Prvu B ligu 18 sati, ŽOK Sinj – OK Đakovo
IZVOR: WWW.FERATA.HR
...

U požaru se ugušila mlađa osoba

Jutros oko 6 sati u prostoriji stambenog objekta u Rudi izbio je požar, pri čemu je od posljedica gušenja dimom smrtno stradala mlađa muška osoba. U tijeku je očevid, nakon kojega će biti poznato više informacija.
IZVOR: WWW.FERATA.HR