Četvrtak, 19.05.2011.

IZBORI ZA VIJEĆA MJESNIH ODBORA - OBJAVLJENE KANDIDACIJSKE LISTE

Gradsko izborno povjerenstvo za provedbu izbora za članove mjesnih odbora na području Grada Sinja objavilo je dana 18. svibnja 2011.g. kandidacijske liste za članove vijeća 14 mjesnih odbora na području Grada Sinja, za izbore koji će biti održani 12. lipnja 2011.g.
Opširnije...
IZVOR: GRAD SINJ

Olimpijski festival dječjih vrtića

U organizaciji Zajednice športskih udruga Grada Sinja i Dječjeg vrtića 'Bili cvitak' sutra, 20. svibnja, u Sinju će se održati 5. Olimpijski festival dječjih vrtića.
IZVOR: WWW.FERATA.HR
...

Osnovana muška klapa 'Gala-Gljev'

Na području Cetinskog kraja odnedavno djeluje još jedna muška klapa, klapa 'Gala-Gljev'. Nova klapa osnovana je na inicijativu Jure Vojkovića, voditelja KUD 'Krenica' iz Gale. Na osnivačkoj skupštini za predsjednika je izabran Jerko Maleš, dopredsjednik je Petar Munivrana, a dužnost tajnika obnašat će Stipe Tomašević.
Desetak članova klape uglavnom su članovi Župnog zbora Župe Gala-Gljev. Njihov voditelj je Ivan Klapež, tenor klape Sinj, te osnivač i voditelj ženske klape 'Košuta' iz Košuta. Članovi klape 'Gala-Gljev' sastaju se dva puta tjedno, prema dogovoru.
U svojim planovima već su zacrtali gostovanje na 'Oktoberfestu' u njemačkom gradu Munchenu. Tamo će sudjelovati u okviru proslave 40 godina Hrvatskog nogometnog kluba u njemačkom gradu Ehingenu pokraj Ulma, gdje živi veliki broj Hrvata, od kojih je većina porijeklom iz Cetinskog kraja.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Nova politička stranka u Dicmu

Na političkoj sceni Dicma od jučer postoji još jedna politička stranka. U prostorijama osnovne škole jučer je održana osnivačka skupština podružnice HSP - dr. Ante Starčević. Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Akcija darivanja krvi u Trilju

Gradsko društvo Crvenog križa Sinj i Klub dragovoljnih davatelja krvi Trilj organiziraju akciju darivanja krvi.
Akcija će se održati sutra, od 9 do 13 sati u Trilju, u restoranu Dalmacija. Organizatori pozivaju sve dragovoljne davatelje krvi,  kao i druge zdrave osobe od 18 do 65 godina života, da dođu na akciju kako bi se prikupio što veći broj doza krvi za potrebe Transfuzijskog odjela KBC-a Split.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Predstavljanje knjige

U organizaciji Ogranka Matice Hrvatske Sinj večeras će se u Alkarskim dvorima, s početkom u 19 sati, održati predstavljanje knjige fra Josipa Ante Solde 'Sinjska krajina u 17. i 18. stoljeću'.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Kino danas

U svjetskim i hrvatskim kinima od danas počinje prikazivanje najnovijeg, četvrtog nastavka filma o piratskom kapetanu Jacku Sparowu, kojeg je utjelovio Johnny Depp, Pirati s Kariba – Na čudnim plimama.
U sinjskom kinu film će se prikazivati danas i sutra u 20 sati, a u subotu i nedjelju u 18 i u 20,30 sati.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Kronika 192

Jučer su policijski službenici PP Sinj završili kriminalističko istraživanje te utvrdili osnovanu kako  je 25-godišnjak  u mjestu Ruda, uništio i oštetio  četiri rashladne vitrine, monitor PC kase i elektronsku vagu, te prevrnuo više polica s artiklima u prodavaonici u vlasništvu  49-godišnjaka. Slijedi podnošenje kaznene prijave nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu.
IZVOR: PU SD

Prohodnost cesta

Zbog radova na autocesti A 1 između Lučkog i Jastrebarskog, od 15. do 17. km vozi se dvosmjerno, jednom stranom kolnika, a kroz tunel Mala Kapela jednom tunelskom cijevi.

Na autocesti A 2 Zagreb-Macelj na čvoru Đurmanec zatvoren je ulaz prema GP Macelj. Vozi se obilazno državnom cestom D 1.

Zbog radova na autocesti A 3 Bregana-Lipovac na čvoru Nova Gradiška zatvoren je izlaz iz smjera Zagreba i ulaz u smjeru Slavonskog Broda. Obilazak je preko čvorova Okučani i Lužani.

Na zagrebačkoj obilaznici, zbog obnove nadvožnjaka Klara, između čvorova Buzin i Lučko brzina je ograničena na 40 km/h.

Zbog radova na mostu u mjestu Okuje zatvorena je državna cesta D 31 Velika Gorica- Kravarsko. Obilazno se vozi državnom cestom Velika Gorica-Buševec, ili autocestom A 11 Velika Gorica-čvor Buševec do Kravarskog.
IZVOR: HAK
...