Srijeda, 19.05.2010.

dr.Ivica Mastelić podnio ostavku na mjestu Gradskog vijećnika Grada SinjaNakon godinu dana, druga promjena u Gradskom vijeću što se tiče vladajućih u gradu Sinju, nezavisne liste dr. Jadrijevića. Podsjetimo, Kristinu Križanac odlaskom na mjesto direktora gradskog poduzeća Kamičak, kao gradski vijećnik zamijenio je dr. Stjepan Filipović Grčić.
Prije dva dana dr.Ivica Mastelić podnio je ostavku na mjestu Gradskog vijećnika Grada Sinja. Na njegovo mjesto kao novi vijećnik ulazi također kandidat s ove liste Davor Milošević.

Na 6. međunarodnom natjecanju mladih pijanista “Zlatko Grgošević” u Sesvetama, sinjsku Osnovnu glazbenu školu Jakova Gotovca predstavljalo je troje učenika

Na 6. međunarodnom natjecanju mladih pijanista “Zlatko Grgošević” u Sesvetama, sinjsku Osnovnu glazbenu školu Jakova Gotovca predstavljalo je troje učenika. Ivor Zlodre u klasi prof. Gordane Pavlić, Branimir Župić u klasi prof, Nataše Ivančić i Mia Jurić, u klasi prof. Tamare Romac Zlodre. Svi troje su osvojili treću nagradu u svojim kategorijama. Učenica Lara Vrgoč, u klasi prof. Gordane Pavlić sutra nastupa u svojoj kategoriji.

Obavijest

Zbog transporta i istovara glavnih rasponskih nosača za potrebe izgradnje vijadukta „Jamani zapad“ do petka, 21. svibnja,  će za sav promet povremeno biti zatvorena državna cesta D 1, dionica Brza cesta Solin – Klis. Cesta će biti zatvarana od 8,45 do 9,15, te od 13,15 do 13,45. Obilazni pravac je županijska cesta 62 53, stara kliška cesta.

Obavijest iz HEP-a

Zbog radova na elektroenergetskim postrojenjima sutra, 20. svibnja, u vremenu od 09,00 do 14,00 sati bez napajanja električnom energijom bit će potrošači na području naselja Ovrlja, zaseoci Čeko i Tadić-Šutra. U slučaju lošeg vremena radovi se odgađaju

Održan sastanak Odbora vjerovnika Dalmatinke Nove d.d u stečaju

Na sastanku Odbora vjerovnika Dalmatinke Nove d.d u stečaju jučer se razgovaralo o tijeku stečaja tvornice. Prema riječima predstavnice radnika i predsjednice Odbora Ive Radonje, stečajni upravitelj u pregovorima je s potencijalnim partnerima. Ukoliko ti pregovori ne uspiju najvjerojatnije će se idućega tjedna ići na raspisivanje još jednog, trećeg po redu, natječaja za rasprodaju tvornice, bilo kao cjeline bilo u dijelovima.

Državno natjecanje iz vjeronauka

Učenice Osnovne škole Ivana Mažuranića Han, Ivna Mravak, Petra Maglica, Ivana Poljak i Ines Barać otputovale su u Krapinske toplice gdje će sutra i u petak sudjelovati na Državnom natjecanju iz vjeronauka. Na Državno natjecanje su se plasirale osvojivši 2. mjesto na Županijskom natjecanju.

Na natjecanje su, kao trećeplasirane na županijskom, otputovale i učenice OŠ Kamešnica iz Otoka, Kristina Konža, Kristina Đula, Sara Norac Kljajo i Sara Pavlinušić.
Na natjecanju će sudjelovati 19 škola iz cijele Hrvatske

Obavijest

Hrvatsko katoličko društvo medicinskih sestara i tehničara  Ogranak Sinj uz potporu Grada Trilja i Hrvatske proljetne pedijatrijske škole, organizira stručna PREDAVANJa U TRILJU, koja će se održati u petak u 18 sati u kino dvorani.
Teme predavanja su “SUVREMENA SAZNANJA O DOBROBITI DOJENJA ZA DIJETE I MAJKU“ Predavač: Mira Talaja, bacc. ms. Predavanje će biti bodovano za med. sestre prema Pravilniku HKMS uz predočenje iskaznice i “ UZROCI NENAPREDOVANJA DJETETA NA TJELESNOJ MASI“ (praktični savjeti). Predavač: Prof. dr. sc. Vjekoslav Krželj.

 

Obavijest

U Domu kulture u Dugopolju, u organizaciji Škole klasične glazbe KUD-a Pleter, a pod pokroviteljstvom Općine Dugopolje, u 20,00 sati će se održati koncert Maxima Fedotova ruskog Paganinija. Ulaz je slobodan.

Sport

Putnici za Moskvu
ZAGREB - Na prijedlog izbornika seniorske boksačke  reprezentacije Leonarda Pijetraja usvojen je popis reprezentativaca za Europsko prvenstvo koji će se 4.lipnja održati u Moskvi. Hrvatske će boje braniti: Mirsad Ahmeti (-57 kg), Filip Palić (-60 kg), Sandro Mrđenović (-69 kg), Sanjin Pol Vrgoč (-75 kg), Hrvoje Sep (-81 kg), Stjepan Vugdelija (-91 kg ) i Dino Mansour (+91 kg ).Treba naglasiti da će Mirsad Ahmeti i Sandro Mrđenović biti u sastavu reprezentacije tek nakon što od njihovih matičnih klubova (BK Pula i BK Lokomotiva) stigne službeni dopis izborniku Pijetraju kojim garantiraju za spremnost svojih boksača. Osim boksača i izbornika, na put u Rusiju idu i treneri Ivica Čukušić i Dalibor Čibarić, te vođa puta Melita Lochert.

6.memorijal „Petar Žaja“
Svake godine sve bolji
ARŽANO – u organizaciji zavičajnog kluba Aržano iz Splita, u mjestu Aržano započeo 6. šahovski memorijalni turnir „Petar Žaja“. Turnir se igra u spomen na junaka Domovinskog rata Petra Žaju, koji je kao pripadnik „Tigrova„ poginuo na južnom boištu. Za turnir se prijavilo 90 igrača, među kojima se nalazi 6 velemejstora, 10 međunarodnih majstora te nekoliko FIDA majstora. Treba kazati da je ovaj turnir svojom organizacijom svake godine sve bolji,te da se nalazi u rangu najboljih turnira u državi. Glavno  mjesto događanja je osnovna škola u Aržanu.
Piše: Petar Norac Kevo "Sportske novosti"  

Sport

Alkar – Mladost 86:77

Danas, 19. svibnja, u 18 sati u Hrvacama će se igrati finalni susret Županijskog nogometnog kupa između Hrvaca i novog prvoligaša Splita. 

Na prijedlog izbornika seniorske boksačke  reprezentacije Leonarda Pijetraja prihvaćen je popis reprezentativaca za Europsko prvenstvo koji će se od 4. lipnja održati u Moskvi. Hrvatske će boje pored ostalih boraca braniti i Stjepan Vugdelija iz Otoka u kategoriji do 91 kilograma.
 

Stanje na cestama

Zbog radova, na nekoliko dionica autoceste A1, od čvora Bosiljevo do tunela Sveti Rok, vozi se jednim trakom uz ograničenje brzine od 60 km/h.
Također, zbog radova, kroz tunel Tuhobić,na autocesti A 6, Rijeka-Zagreb , vozi se jednom cijevi dvosmjerno.

Zbog vode na kolniku zatvorene su ceste Bjelovarsko-bilogorske županije: Kreštelovac-Sokolovac, Nova Plošćica-Orlovac i Dražica-Orlovac.
Duž Jadranske (D8) i Ličke (D1) magistrale, te na cestama u gorju, mogući su odroni zemlje i kamenja.

Zbog radova na dionici D 39 Svib-Cista Provo vozi se naizmjence.
IZVOR: HAK