Utorak, 19.05.2009.

SPORT

U susretu 7. kola 3. Hrvatske Boćarske lige postignuti su sljedeći rezultati: Bas-Otok 12:10; Pržina-Povljana 9:13 i Trilj-Bulin 15:7.
U 2. županijskoj boćarskoj ligi Neorić je pobijedio Potravlje 12:10.
U 1. županijskoj ligi Sinj je pobijedio ekipu Visa 17:5, a Bitelić je poražen od Sutvida na Braču 12:10.

OBAVIJEST

Zbog radova na elektroenergetskim postrojenjima sutra, 20. svibnja, će bez struje od 8,00 do 14,00 sati biti potrošači na području Sinja, naselja ćosin otok do mosta te Imotska i Drniška ulica, a od vremenu od 10,00 do 12,00 sati zaseok Bečko u Udovičićima.

RADNI SASTANAK HUS-a

županijski ured Hrvatske udruge sindikata Split sutra, 20. svibnja, će održati radni sastanak svih HUS-ovih sindikata u županiji. Razgovarat će se o stanju u gospodarstvu splitsko - dalmatinske županije, s naglaskom na tvrtke među kojima su Cetinka, Dalmatinka Nova i Ciglana. Bit će riječi i o aktivnostima koje će HUS provoditi u narednom periodu.

POčELA OBNOVA Oš "KAMEšNICA"

Ministar znanost, obrazovanja i športa Dragan Primorac danas je u Oš "Kamešnica" u Otoku Dalmatinskom položio kamen temeljac za početak radova na rekonstrukcije škole. Uz ministra Primorca svečanosti su nazočili i dožupan Splitsko -dalmatinski Luka Brčić, predstavnici općine Otok te učenici koji su izveli prigodni program.
Projekt u Oš " Kamešnica" obuhvaća rekonstrukciju površine 2.430 m2 i dogradnju 9 učionica ukupne površine 600 m2. Rekonstrukcija bi trebala završiti pred početak sljedeće školske godine, a sam projekt je i usmjeren ka prilagodbi novog obrazovnog sustava odnosno pohađanja nastave u jednoj smjeni. U rekonstrukciju škole uložit će se oko 7 milijuna kuna koje je osiguralo ministarstvo, županija i dijelom svjetska banka.

2. KRUG IZBORA 31. SVIBNJA

Gradsko izborno povjerenstvo grada Sinja donijelo je odluku o ponavljanju izbora za gradonačelnika Grada sinja koji će se održati 31. svibnja. U drugom krugu izbora sudjeluju dva kandidata s najviše glasova u prvom krugu izbora i to Ivan Nasić i Ivica Glavan.

50. OBLJETNICA OSNOVNE GLAZBENE šKOLE JAKOVA GOTOVCA

U crkvi Gospe Sinjske sinoć je otvorena proslava 50. obljetnice osnovne glazbene škole Jakova Gotovca. Svečanosti su nazočili savjetnik ministra znanosti obrazovanja i sporta Ivan Milanović Litre, gradonačelnik Ivan Nasić, pročelnik odjela za društvene djelatnosti željko Sesardić, te bivši i sadašnji djelatnici i učenici. U okviru proslave koncert je održao zagrebački gitaristički kvartet.

U okviru proslave večeras u 20 sati u crkvi koncert će održati učenici srednjih glazbenih škola koji su osnovnoškolsko glazbeno obrazovanje stekli u sinjskoj školi, kazala je ravnateljica Jadranka Agnić.

Sutra će koncert održati studentica 3. godine Muzičke akademije Sveučilišta u Zagrebu Jelena Pavić i prof. Mirna Barać, koja je nedavno diplomirala na Umjetničkoj akademiji Sveučilišta u Splitu. Nakon njih nastupit će Gradska glazba Sinj.

OBAVIJESTU četvrtak, 21. svibnja u 18.00 sati mons. Marin Barišić, nadbiskup, posvetiti će crkvu Svetišta čudotvorne Gospe Sinjske i novi oltar. Prije obreda posvećenja crkve nadbiskup će blagosloviti kip Gospe Sinjske akademskog kipara Josipa Marinovića iz Zagreba. Kip je izrađen od bijelog prilepskog mramora, veličine 270 cm. Postavljen je u crkvenom dvorištu na postolju viskokom 140 cm. Gospinim kipom predvorje Svetišta dobiva sadržaj koji pridonosi sakralnosti cjelokupnog prostora.

AKCIJA DARIVANJA KRVI U SINJUU četvrtak, 21. svibnja, od 9,00 do 13,00 u prostorijama Cvenog križa održati će se akcija darivanja krvi. Organizator gradsko društvo Crvenog križa pozvalo je sve zdrave osobe od 18 do 65 godina života da se odazovu ovoj akciji.

KINO DANAS

U sinjskom kinu i večeras se prikazuje kriminalistička drama "Gran Torino". U glavnoj ulozi igra Clint Eastvood, koji potpisuje i režiju.