Subota, 19.05.2007.

OBUSTAVA RADA U TVORNICI KONCA "DALMATINKA NOVA"



Radnici Dalmatinke Nove jučer cijeli dan nisu uključili strojeve ostajući pri svojim zahtjevima za isplatu zaostalih plaća. Danas je inače neradni dan u Dalmatinci, a radnici su najavili da će u ponedjeljak doći na posao ali i dalje neće uključivati strojeve dok im se ne isplate sve tri zaostale plaće. Neslužbeno smo doznali kako je radnicima iz uprave poručeno kako će proizvodni radnici dobiti plaću, dok ostalim u administrativnim i režijskim službama plaća neće biti isplaćena, na što nisu pristali radnici tih službi.

IZLOžBA FOTOGRAFIJA

U okviru obilježavanja 100 godišnjice rada Dobrovoljnog vatrogasnog društva u kući Tripalo još uvijek se može pogledati izložba fotografija na kojoj je prikazan rad društva. Izložba se može pogledati do 21 svibnja od 10,00 do 20,00 sati.

GODIšNJICA FORMIRANJA 2. BOJNE 4. BRIGADE HV

Povodom 16 -te godišnjice formiranja 2. Bojne 4. Gardijske brigade za petak prvoga lipnja HVIDR-a najavljuje izložbu slika. Iz tog razloga organizatori izložbe zamolili su sve pripadnike druge bojne i sve koji posjeduju foto-video materijal, novinske članke i slično o drugoj bojnoj da ih dostave u prostorije HVIDR-e , uz napomenu kako će se dostavljeni materijali kopirati i vratiti vlasnicima.

OBAVIJEST

Hrvatski zavod za zapošljavanje provodi stručno osposobljavanje za zanimanja zaštitar, barmen, zidar, tesar i armirač. Sve informacije mogu se dobiti u sinjskoj ispostavi Zavoda.

AKCIJA DARIVANJA KRVI U TRILJU

Nakon zajedničke akcije triljskog Kluba dobrovoljnih darivatelja krvi i sinjskog Crvenog krža, na kojoj je prikupljeno 33 doze te dragocjene tekućine za potrebe KBC-a Split iduća akcija je u ponedjeljak najavljena i u Sinju. Akcija će se održati u prostorijama Crvenog križa u Sinju u vremenu od 9 do 13 sati.

KINO DANAS

U sinjskom kinu večeras u 20,45 sati prikazuje se američki mjuzikl «Komadi iz snova». U glavnim ulogama Jamie Foxx, Beyonce i Edie Murphy.. Film je dobio 2 Oscara: za najbolju sporednu glumicu - Jennifer Hudson, i za najbolji mix zvuka.

SPORT

Danas je na rasporedu 8. susreta 31. kola 3. HNL jug. Nakon poraza od Trogira Junak danas u 17 sati ima izuzetno teško gostovanje u imotskoj krajini gdje ga u Vinjanima dočekuje domaća ekipa Vinjan. Bit će to prava bitka jer su Vinjani na začelju zajedno sa Uskokom, a ni Junak nema presigurni bodovni saldo, ipak sinjani se nadaju kako će se uspjeti vratiti sa povoljnim rezultatom sa ovoga gostovanja.

U ostalim susretima ovoga kola sastaju se u Neretva Zagora, Omiš - Gošk Dubrovnik, Velebit - Jadran Kaštel Sućurac, Primorac 1929- Jadran Luka ploče. Gošk Adria cem - primorac Biograd , Trogir-- Zmaj , Val - Dugopolje a sutra u 17 sati igraju Konavljan i Uskok .

Još ponovimo kako će se finale županijskog nogometnog kupa između Trogira i Junaka odigrati 30. svibnja na igralištu Val u Kaštel-Starome. Kažimo i kako će do kraja sezone na klupi sinjana biti Boško Anić koji nakon toga preuzima prvoligaša Međimurje iz čakovca.

U 26. kolu 4. nogometne lige sutra u 17 sati u Otoku se sastaju OSK i Raštane, a kažimo i kako su nogometaši Hrvaca pobijedili ekipu Paga 2-0. U ovom kolu Glavice su slobodne,

U posljednjem kolu županijske nogometne lige Tekstilac putuje na Hvar gdje igra protiv domaće ekipe Hvara.

U posljednjem kolu druge rukometne lige rukometaši Kamička u biogradu igraju protiv Biograda, a Cetinka u Metkoviću.

Predviđena utakmica za ulazak u prvu ragbijašku ligu između ragbijaša Siska i Sinja je odgođena.

VRIJEME

U nastavku dana očekuje nas oblačno i vjetrovito vrijeme s temperaturom zraka od 19 do 22 stupnja Celzijeva.