Petak, 19.05.2006.

REPLIKA SPOMENIKA GAJA LIBERIJA


Sinjski entuzijast samouki kipar Dejan Poljak svojoj paleti radova od sinjskog kamena «muljike» monolita dodao je repliku stele iz Sinja, Vrličke 10, točnije spomenik prvom, priznatom, nogometašu na svijetu Gaju Liberiju.
Spomenik je iskopan sredinom 19. stoljeća u Gardunu, a u Sinj ga je donio Marin Perković te ugradio u zid obiteljske kuće. Bepo Britvić je prvi proučio stelu, odgonetnuo natpis na njoj i učinio sve da za stelu saznaju javnost pa čak i FIFA, koja je to učinila u svom službenom biltenu FIFA News broj:71 iz travnja 1969. godine.
...

IZLOžBA RADOVA POLAZNIKA LIKOVNE RADIONICE

Udruga za civilno društvo i kvalitetu življenja ''Srma'' iz Sinja organizira izložbu radova polaznika likovne radionice za odrasle. Izložba radova bit će postavljena u Sinju, u prizemlju palače Tripalo, kod FINE. Otvorenje je predviđeno u petak, 19.05. u 19 sati, a izložba će se moći pogledati od subote, 20. do ponedjeljka 22. svibnja u vremenu od 9-11 i od 18-20 sati.
...

SPORT

Sutra u Daruvaru počinju kvalifikacije za popunu prve B odbojkaške lige gdje su danas otputovale sinjske odbojkašice.

Derbi 3. Hrvatske nogometne lige na rasporedu je sutra u Trogiru u kojem se sastaju Trogir i Junak. Iz Sinja kreće veliki broj sinjskih maligana u pružanje navijačke potpore svojim nogometašima.

U pripremi su i nogometaši kao i navijači Hrvaca za 28. svibnja kada je predviđeno finale županijskog nogometnog kupa izmedju Hrvaca i Zmaja iz
Makarske.

Sutra završava rukometna sezona za rukometaše. U Sinju u 19 sati sastaju se Kamičak i Trogir, dok Cetinka gostuje u Kaštelima kod Adria Chema.

DANAS POTPISAN UGOVOR O SANACIJI ODLAGALIšTA OTPADA "MOJANKA"



Danas je u Sinju boravila ministrica zaštite okoliša Marina Matulović-Dropulić. Nazočila je potpisu Ugovora o sanaciji deponija Kukuzovac kojeg su potpisali sinjski gradonačelnik Nikola Tomašević i direktor Fonda za zaštitu okoliša Vinko Mladineo.

U sanaciju deponija do kraja 2009. godine trebalo bi biti uloženo oko 20-tak milijuna kuna kaže gradonačelnik Tomašević. Novac će će osigurati Fond, država i korisnici deponija.

DAN šKOLE "IVANA LOVRIćA"

Osnovna škola Ivana Lovrića danas obilježava svoj dan. Ravnateljica Fatima čatipović ističe kako djeca nemaju redovnu nastavu, ali će doći u školu na prigodnu predstavu i športaka natjecanja.

OBAVIJEST IZ SVETIšTA čUDOTVORNE GOSPE SINJSKE

U nedjelju 21. svibnja održat će se prva pričest u župi Gospe Sinjske potvrđuje župnik Fra Neven Pavlinušić. Tristotinjak prvopričesnika primit će sakrament svete pričesti, a dan prije u 9,30 održat će se ispovijed slavljenika sa svojim roditeljima.

GALOPSKE TRKE NA 28.5.2006.

Galopska sezona u Cetinskom kraju koja je počela memorijalom dr.Franjo Tuđman nastavlja se 28. ovog mjeseca kada će domaćini organizatori biti konjički klub "Vreba" iz Hrvaca. Pokrovitelj konjičkog događaja bit će grad Sinj.

KRONIKA 92

Policija bilježi umjereni ritam prometa, vozi se po suhim kolnicima i bez zastoja. Tijekom jutra dojavljeno je o provali u kisok Slobodne Dalmacije u Trilju. Očevid je u tijeku.

VRIJEME

Pretežno sunčano uz laganu naoblaku. Dnevna temperatura do 22 stupnja Celzijeva.