Četvrtak, 19.05.2005.

RASPRAVA O PRIJEDLOGU PROSTORNOG PLANA UREđENJA OPćINE HRVACE

U općini Hrvace u tijeku je javna rasprava o Prijedlogu prostornog plana uređenja općine. Javni uvid traje do 9. lipnja, dok je javno izlaganje predviđeno za petak - 20 svibnja od 17 sati u općinskoj vijećnici.

Grafički i tekstualni dio plana za sve zainteresirane bit će izložen u prostorijama općine Hrvace svakim radnim danom od 9-13 sati.

KONFERENCIJA ZA NOVINARE HRVATSKIH PRAVAšA OGRANAK SINJ

Stranka Hrvatski pravaši- Hrvatski pravaški pokret županijske organizacije Splitsko-dalmatinske u petak će u uredskim prostorijama UHBDDR-a u Sinju održati tiskovnu konferenciju. Tema je osvrt na protekle lokalne izbore za gradsko vijeće Grada Sinja kao i za županijsku skupštinu.

AKCIJA DARIVANJA KRVI U TRILJU

Gradsko društvo crvenog križa Sinj u suradnji sa klubom dobrovoljnih davatelja krvi Trilj sutra u petak u restoranu Dalmacija organizira 8. ovogodišnju akciju dobrovoljnog darivanja krvi. Zainteresirani građani istoj mogu pristupiti u vremenu od 9 do 13 sati. Podsjećamo da je početkom tjedna u dobrovoljnoj akciji darivanja krvi održanoj na Tijarici prikupljeno 20 doza .

UPISI U DJEčJI VRTIć U TRILJU

Još deset dana u vremenu od 9 do 18 sati u dječjem vrtiću u Trilju traju prijave za upis djece u predškolsku ustanovu. Pri upisu potrebno je priložiti kopiju rodnog lista, potvrdu o statusu roditelja, za zaposlene roditelje preslike radnih knjižica, a za roditelje studente potvrdu visokoškolske ustanove.
Uvjerenje liječnika o zdravstvenom stanju djetata potrebno je dostaviti tijekom prvog tjedna mjeseca rujna.

Rezultati upisa bit će objavljeni na oglasnoj ploči Dječjeg vrtića 6. lipnja.

AKCIJA "DANI TEHNIčKE ISPRAVNOSTI VOZILA 2005"

Centar za vozila Hrvatske od 23. do 28. svibnja provodi akciju "Dani tehničke ispravnosti vozila 2005". U nevedenom periodu svi zainteresirani mogu provesti potpuno besplatnu tehničku kontrolu svojih vozila te blagovremeno smanjiti mogućnost prometne nezgode uvjetovane tehničkom neispravnošću.

Akcija je u potpunosti dragovoljna i besplatna, a provodi se u stanici za tehnički pregled vozila u Sinju.

SPORT

U polufinalnoj utakmici županijskog kupa nogometaši Hrvaca jučer su na svom terenu pobijedili ekipu Kliškog Uskoga rezultatom 6:2.

VRIJEME

Prevladava nestabilno i vjetrovito vrijeme, uz mjestimičnu kišu. Svježije.Najviša dnevna temperatura između 12 i 18 stupnjeva Celzijevih.