Utorak, 19.04.2011.

Obavijest

Dana 19. travnja 2011. gradonačelnik Grada Sinja, Ivica Glavan, donio je Odluku o stavljanju van snage Odluke o raspisivanju izbora za članove vijeća mjesnih odbora na području Grada Sinja.
Opširnije...

Obavijest o podjeli poklon paketa korisnicima stalne pomoći sa područja Grada Sinja

U prigodi blagdana Uskrsa, u prostorijama Crvenog križa dijelit će se poklon paketi korisnicima stalne pomoći prema evidenciji Centra za socijalnu skrb Sinj.
Podjela će se vršiti:
21.travnja  ( četvrtak ) od 14,00 do 20,00 sati;
22.travnja  ( petak )     od 07,00 do 12,00 sati.
Poklon pakete osigurao je Grad Sinj u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa

HRAST: Priopćenje osudi Hrvatske

Priopćenje osudi Hrvatske!

Potpuno slobodni u svojoj domovini Hrvatskoj odričemo pravo da nas ponižavaju  inozemni sudovi za izborenu Slobodu. Ne priznajemo Haški sud i njegove presude i kažemo da je dosta.

Uz ovaj prosvjed obraćamo se javnosti sa tekstom: Nama naša njima njihova Hrvatska
Ovaj tekst je parafraza  H. Džubranove pjesme“Vama vaš meni moj Libanon“)

Njima njihova, nama naša Hrvatska.

Njima njihova Hrvatska  sa svojim problemima, nama naša sa svojim ljepotama.

Njima njihova Hrvatska sa svojim stremljenjima i sukobima, nama naša sa svojim snovima i nadama.IZVOR: WWW.FERATA.HR
...

UHBDDR obnovio inicijativu

Udruga hrvatskih branitelja dragovoljaca Domovinskog rata, ogranak Sinj još jednom je obnovila inicijativu da se umirovljenog generala Antu Gotovinu proglasi počasnim građaninom Sinja. U dopisu koji su poslali Gradskom vijeću Grada Sinja i gradonačelniku Ivici Glavanu stoji:
'Poštovani,
u vrijeme kada naša Domovina trpi žestoke udare Haaškog suda, a najsjajnije vitezove Domovinskog rata, poput generala Ante Gotovine, koji su dali nemjerljiv obol u stvaranju Hrvatske slobode i neovisnosti, proglašavaju zločincima, ovim putem kao udruga nastala na temeljima Domovinskog rata obraćamo Vam se sa obnovom inicijative da se naš počasni član UHBDDR-a, general Ante Gotovina, proglasi počasnim građaninom slobodarskog grada Sinja. Ova inicijativa prvi put je pokrenuta 21. srpnja 2004. godine, a zatim je i obnovljena.
WWW.FERATA.HR
...

Akcija darivanja krvi

Gradsko društvo Crvenog križa Sinj i Klub dragovoljnih davatelja krvi Sinj organiziraju još jednu akciju darivanja krvi.
Akcija će se održati u četvrtak, 21. travnja u prostorijama sinjskog Crvenog križa, u vremenu od 9 do 13 sati. Akciji će se pridružiti i Udruga navijača 'Sinjski maligani' i maturanti sinjskih srednjih škola, a organizatori pozivaju i sve ostale zdrave osobe u dobi od 18 do 65 godina života da se odazovu akciji, kako bi se prikupio što veći broj doza krvi za potrebe Transfuzijskog odjela KBC-a Split.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Kino danas

U sinjskom kinu danas na repertoaru je američka drama 'Boksač'. Film se prikazuje u 20,15 sati.

Prohodnost cesta

Posvuda se vozi uz povoljne vremenske uvjete. Na mjestima gdje traju radovi upozoravamo vozače da poštuju privremenu prometnu signalizaciju.

Na autocesti A1 do 16 sati za sav promet zatvorena je dionica između čvorova Perušić i Otočac. Obilazak je državnom cestom D 50.
Promet teče dvosmjerno kroz tunele Mala Kapela i Brinje (jednom cijevi), te od južnog izlaza tunela Sveti Rok do vijadukta Božići (jednom stranom kolnika). Na dionici između Bosiljeva i Karlovca, od 48. do 46. km u smjeru Zagreba vozi se jednim trakom.

Brza cesta Solin Klis bit će zatvorena za sav promet od 13 do 14 sati. Obilazak je starom kliškom cestom.
IZVOR: HAK
...