Ponedjeljak, 19.04.2010.

Obavijest iz HEP-a

Zbog radova na elektroenergetskim postrojenjima sutra, 20. travnja, u vremenu od 08,30 do 14,30 bez napajanja električnom energijom bit će potrošači na području: Grada Sinja i to ulica Andrija Kašića Mioćića od Trga kralja Tomislava do skretanja za Šilanovac. U slučaju lošeg vremena radovi se odgađaju

Obavijest

Grad Sinj je objavio javni poziv za prijam volontera vježbenika. Na vrijeme od 12 mjeseci primit će se 5 vježbenika-volontera visoke stručne spreme. Rok za prijavu na javni poziv istječe sutra, 20. travnja 2010. g.

Grad Sinj objavio je javni poziv za podnošenje Zahtjeva za kredite iz Programa poticanja poduzetništva za 2010. godinu. Kredit se može upotrijebiti za djelatnosti poljoprivrede, proizvodnje, prerađivačke industrije, građevinarstva, usluga vezanih uz proizvodnju, zdravstvenu zaštitu, socijalnu skrb, odgoj i obrazovanje. Natječaj je otvoren do 12. svibnja.
Opširnije...

Obavijest

Počeli su upisi u Dječji vrtić „Bili cvitak Sinj“. Prijave za jaslice i vrtić primat će se do 07. svibnja radnim danima od 09,00 do 12 sati, četvrtkom od 12,00 do 17,00, u vrtiću Maslačak na Štaliji.

Gradska glazba Sinj sudjelovala je na smotri puhačkih orkestara Splitsko–dalmatinske županije u Imostkom

Gradska glazba Sinj sudjelovala je na smotri puhačkih orkestara Splitsko–dalmatinske županije u Imostkom. Na ovom regionalnom natjecanju prvo mjesto je osvojila Gradska glazba Solin koja se plasirala na Državno natjecanje.

Obavijest

Zbog prokliznuća terena na državnoj cesti D 60, dionici 2 Trilj – Cista Provo, prometuje se jednim kolničkim trakom. Regulacija prometa odvija se pomoću horizontalne signalizacije i semafora.

Kino danas

U sinjskom kinu danas još samo danas u 20,30 sati prikazivat će se humoristična drama Rajka Grlića „Neka ostane među nama“. 

Sport

U susretu 2. HNL Lučko-Junak igrali su 2-2.

U susretu 3. HNL jug Omiš-Hrvace 3-0, a u susretu 4. HNL, OSK je poražen u Ivanbegovini od domaćeg Kamena 0-5. Glavice-Uranija u Glavicama su igrali 3-3.

U Županijskoj nogometnoj ligi porazi naših predstavnika. Jadran S –Tekstilac 2-1, Čaporice Trilj-Mračaj 0-2, i Vrlika –Poljičanin 0-2.

Ragbijaši Sinja u dramatičnoj završnici u subotu su pobijedili Nadu 2. 19-18 i tako osvojili naslov prvaka druge lige i stekli mogućnost nastupa u 1. ragbi ligi.

Član Atletskog kluba Sinj Petar Delaš na Festivalu trčanja u Rijeci pobijedio je u juniorskoj utrci na 5 kilometara. Milena Macan ostvarila je svoje najbolje vrijeme u polumaratonu: 1 sat i 47 minuta. Na natjecanju je nastupilo oko 7 tisuća trkača.

Rukometaši Trilja Pršut Voštane poraženi su u susretu prve Dukat lige na domaćem parketu od Preloga 33-36.

U susretu 2. Hrvatske rukometne lige jug rukometaši Kamička poraženi su od Jelse 29-31. Sutra, 20. travnja, od 17,30 u Kninu se igra susret 2. HRL jug za rukometašice između Knina i ŽRK Sinja.

Na završnici državnog prvenstva za mlađe kadetkinje održanom u Čakovcu rukometašice ŽRK Sinj osvojio je 8.mjesto.

Karlovac je 11. i 18.travnja bio domaćin državnog prvenstva u mini rukometu. Na natjecanju je nastupilo 40 ekipa. Odličan rezultat ostvarila je Cetina. Naše mlade rukometašice 2000. godište osvojile su 6 mjesto od 40 ekipa u velikom finalu. U malom finalu jučer također od istog broja sudionika mlade rukometašice Cetine godište 99. i mlađe osvojile su prvo mjesto, a zaslužili su i sve pojedinačne nagrade. Njihov trener Milan Šušnjara za ove uzraste proglašen je za najboljeg trenera. 

U subotu 17. travnja na Zračnom pristaništu Sinj u organizaciji Hrvatskog astronautičkog i raketnog saveza,  Zajednice tehničke kulture Županije splitsko-dalmatinske i domaćina Aerokluba Sinj održan je 10. kup Dalmacije u raketnom modelarstvu za učenike osnovnih i srednjih škola. Na natjecanju je nastupilo 97 natjecatelja iz 17 klubova iz Zagreba, Nove Rače, Beletinca, Vodica, Zadra, Obrovca, Sinja, Splita i Kaštela.
U kategoriji raketa sa padobranom:
U ekipnom poretku:
prvo mjesto osvojila je ekipa OŠ Bol – Split
drugo mjesto Zajednica tehničke kulture grada Splita
treće mjesto druga ekipa OŠ Bol – Split

U pojedinačnom poretku:
prvo mjesto osvojila je Bruna Perić iz OŠ Bol
drugo mjesto Marko Rakocija iz OŠ Bol – Split
treće mjesto osvijo je Roko Ukalović iz astronomsko astronautickog društva Zadar.

U kategoriji raketa sa trakom:
U ekipnom poretku:
prvo mjesto osvojila je ekipa astronomsko astronautickog društva Zadar
drugo mjesto KMT Kmanko – Split
treće mjesto KMT OŠ Kneza Trpimira - Kaštela

U pojedinačnom poretku:
prvo mjesto osvojio je Domagoj Grabovec iz AAD Zadar,
drugo mjesto Dominik Bilobrk iz Aerokluba Sinj,
treće mjesto Mate Bajšić iz KMT Kmanko–Split.

Vikend je bio u znaku boćarskih susreta:
3. boćarska liga: Otok –Muzgovoc Broč 16-6, Velebit-Trilj 16-6. Prva županijska liga Sinj-H.Makarska 14-8, Pržina-Vis 14-8.

Jučer je u Dicmo pred više od 4 tisuće posjetitelja održana 6. Seoska korida. Nakon zanimljivih borbi deset bikova u finalu su se sastali Kukan braće Tubić iz Vrbovca i Šarov Nikše Vitića iz Sinja. Bolji spretniji bio je bik Kuman.

Stanje na cestama

Opreznije treba voziti po mjestimice mokrim i skliskim kolnicima u Slavoniji, Dalmaciji i na sjeveru zemlje.
Magla mjestimice smanjuje vidljivost i usporava vožnju u Lici, te na autocesti A1, između tunela Mala Kapela i čvora Otočac.
IZVOR: HAK