Nedjelja, 19.04.2009.

SPORT

24.kolo 2.HNL:

Hrvatski dragovoljac-Junak 1-1


26. kolo 3.HNL-jug:

Konavljanin-Dugopolje 1-1
Hrvace-Omiš 1-1

Tuga u Sinju, Alkar nije više prvoligaš


Piše i snima: žarko KODžOMAN

U Sinju se sljedeće sezone neće igrati prvoligaška košarka. U posljednjem, desetom kolu Lige za ostanak, Alkar je na svom parketu svladao Zabok 97:71, no to mu nije bilo dovoljno za opstanak u A-1 ligi.

Dubrava i Kvarner su ostvarili gostujuće pobjede protiv Trogira i Borik Puntamike, što je Sinjane gurnulo u Drugu ligu.

što se tiče samog susreta Alkar - Zabok, čitava je utakmica bila jednosmjerna ulica. Nošeni frenetičnim navijanjem mnogobrojne publike i najodanijih navijača, Maligana, Sinjani su silovito ušli u susret, te prvu četvrtinu okončali 26:13 u svoju korist.

U drugoj četvrtini Zabok se spustio na minus 7 koševa, no do kraja poluvremena Sinjani su podignuli kvalitetu svoje igre, te je poluvrijeme završilo 44:33 u njihovu korist.

U preostale dvije četvrtine Alkar je rutiniranom igrom stigao do visoke pobjede. No, na žalost Alkarevih igrača i njegovih vjernih navijača, bila je to pirova pobjeda.

U redovima Alkara najefikasniji igrači bili su Nikola Gaurina s 19 i Tomislav Ramljak sa 17 koševa. Kod Zaboka najbolji su strijelci bili Ive Ivanov sa 17 i Ante Krapić sa 15 koševa.
IZVOR: www.glasdalmacije.hr

"Dite Maligana": Sinjski navijači nagradili vitezove sporta

Košarkaša Alkara Nikolu Gaurinu i nogometaša Junaka Dražena Vukovića Maligani su nagradili "držanje na čast i diku grada, kluba i navijača"
Piše Vito Perić /EPEHA

Nikola Gaurina, košarkaš Alkara, i Dražen Vuković, nogometaš Junaka, ovogodišnji su dobitnici priznanja "Dite Maligana", koje sinjska udruga navijača Maligani dodjeljuje sportašima sinjskih klubova za "viteško držanje na čast i diku grada Sinja, svog kluba i navijača".

Naime, već nekoliko godina Maligani izabiru sportaše koji se najsrčanije bore za boje svog kluba i nagrade ih priznanjima. Svečanost je upriličena u kafiću "Ajcoola", gdje je ujedno proslavljen i 27. rođendan sinjske navijačke udruge. Party je nazvan "Sinjska plava bajka".

Okupilo se mnoštvo navijača sa svojim rekvizitima, DJ je puštao navijačke pjesme, a na videoscreenu vrtjele su se snimke najvećih sinjskih sportskih uspjeha. Program je vodila Ivana Radan, mlada sinjska glumica i pjevačica, a uz Maligane zabavljali su se sinjski sportaši i funkcionari klubova.Dražen Vuković, predsjednik Maligana Zoran Katić i Nikola Gaurina / Vito PERIć / EPEHA


Nikola Gaurina (26) je pravo "sinjsko sportsko dite". Sa osam godina počinje u "Alkarevoj" školi košarke, potom ga putovi vode u niz klubova: Split, Posušje... Igrao je i u Sloveniji, a evo već drugu sezonu igra za Alkar i na svakoj utakmici izgara do zadnjeg atoma snage. Dražen Vuković (28) je rodom iz Slavonskog Broda, a Sinjani su ga zavoljeli jer za Junak igra "ko da su mu i did i ćaća nosili plavi dres", kako je rekao jedan stari junakovac.

Dražen, inače, stanuje u Splitu s obitelji i svaki dan dolazi u Sinj na treninge. Prije Junaka okušao se u Hajduku i Marsoniji, potom je nastupao za Posušje, šibenik i Zadar, a u Junak je došao iz Slavonca (Stari Perkovci). - Velika nam je čast što smo primili ovakvo priznanje od ponajbolje navijačke skupine u Hrvatskoj.

Nismo očekivali i malo smo iznenađeni, ali obećajemo da ćemo opravdati ovo priznanje i da ćemo se i dalje svim srcem boriti za boje svojih klubova, izjavila su ova dvojica skromnih sportaša nakon što im je predsjednik Maligana Zoran Katić Baćo uručio priznanje.
IZVOR: SLOBODNA DALMACIJA