Četvrtak, 19.04.2007.

MINISTAR PETAR čOBANKOVIć U SINJUIako sutra počinje drugi nacionalni sajam pršuta u Sinju, već danas stručno povjerenstvo pregledavati će i provoditi stručno ocjenjivanje 27 prijavljenih dalmatinskih i istarskih pršuta.

Svečano otvaranje sajma predviđeno je za 10 sati, nakon pozdravnih riječi pokrovitelja i organizatora sajam će svečano otvoriti ministar poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva Petar čobanković .
Ministar čobanković sutra će nakon sajma svečano otvoriti i vodoopskrbi sustav Obrovac - Gljev, a svečanost je najavljena za 13 sati.

"PLAN UKUPNOG RAZVOJA "GRADA SINJA

Grad Sinj je od splitskog Ekonomskog fakulteta prošle godine naručio izradu strateškog razvojnog programa Grada Sinja, tzv. Plana ukupnog razvoja, koji bi trebao biti gotov do kraja mjeseca svibnja. Plan ukupnog razvoja Grada Sinja jedan je od važnijih gradskih akata, prema kojem bi se trebao planirati razvoj grada do 2013. godine, a poslužit će i poduzetnicima kako bi lakše došli do sredstava pred pristupnih Europskih fondova.
Prva od nekoliko radionica u procesu izrade strateškog razvojnog programa grada Sinja održat će se danas u hotelu Alkar, s početkom u 13,00 sati.
Radionicu će voditi izrađivači Plana s predstavnicima Grada Sinja, Upravnog odjela za prostorno planiranje, gospodarenje prostorom i razvoj, pročelnicima ostalih gradskih odjela, pozvanim udrugama i drugim ciljanim skupinama.
Od sudionika radionice očekuje se suradnja kako bi se napravio što kvalitetniji razvojni plan Grada.

ZA KUPNJU ZEMLJIšTA U GZK KUKUZOVAC DO SADA SE JAVILO 16 PODUZETNIKA

Natječaj Gradskog poglavarstva Grada Sinja za prodaju, odnosno davanje u najam zemljišta u Gospodarskoj zoni Kukuzovac otvoren je do 8. svibnja. Gradskom upravnom odjelu za prostorno planiranje, gospodarenje prostorom i razvoj do sada se javilo 16 zainteresiranih poduzetnika koji su preuzeli natječajnu dokumentaciju. Sa službene Internet stranice Grada Sinja tekst natječaja je preuzelo 158 zainteresiranih.
Prema pismima namjere 27 poduzetnika zainteresirano je za 536 tisuća i 700 metara kvadratnih zemljišta.
Prema planu uređenja Gospodarske zone Kukuzovac jedna parcela je namijenjena za izgradnju benzinske postaje, za koju postoji ozbiljan kandidat.

TRIBINA

Udruga tjelesnih invalida grada Sinja UTIS u srijedu 24. travnja organizira tribina pod nazivom «2007. europska godina jednakih mogućnosti za sve» u podnaslovu « Jesmo li zaista jednaki?».Predavač će biti mr. socijalne psihijatrije sa suradnicima inače predsjednica Hrvatske udruge tjelesnih invalida. Na ovu tribinu pozvani su čelnici gradske uprave, direktori javnih poduzeća, gradski vijećnici i sve one osobe koje bi mogle pomoći invalidnim osobama po pitanju njihove što bolje integracije u društvu. Tribina će se održati u hotelu Alkar u 16 sati.

OBAVIJEST

Klub žena liječenih od karcinoma dojke iz Splita u suradnji sa socijaldemokratskim forumom žena SDP-a organizira edukaciju o važnosti preventive u liječenju raka dojke uz mogućnost ultrazvučnog pregleda. Edukacija i pregled obavljati će se u prostorijama SDP-a u Sinju 25. i 26. travnja s početkom u 16 sati. Za sve dodatne informacije kao i za prijave za navedeni termin zainteresirane osobe mogu se prijaviti na broj telefona 821-121 svakim radnim danom od 10 do 12 te od 17 do 19 sati.

IZLOžBA

Obilježavanju Međunarodnog dana muzeja, koji je 18. svibnja, priključio se i Muzej Cetinske krajine u kojem je od jučer otvorena izložba etnografkinje Dinke Alaupović Geldum pod nazivom «Pčela, čovjek, med i vosak»
Međunarodni dan muzeja obilježava se s ciljem promoviranja svoga rada, a ove godine je tema Muzeji i univerzalna baština.

KINO DANAS

U Gradskom kinu večeras od 19 sati igra komedija MR. Bean na praznicima, dok će se u 20 i 30 prikazivati oskarovac «Mala miss Amerike»

SPORT

Junak je pobijedio Primorca 3:1, u 4NL Hrvace su na gostovanju pobijedile DOšK 4:1, OSK je odigrao 1:1 u Kninu protiv Dinare dok su nogometaši Glavica poraženi u Poličniku od Dragovoljca 1:0.

KRONIKA 92

PGP TRILJ, PP SINJ, 18.04.2007. g. službenici PGP Trilj zaustavili su osobni automobil marke fiat punto, zagrebačke reg. oznake, kojim je upravljao tridesetsedmogodišnjak, dok su se kao putnici u vozilu nalazili tridesetjednogodišnjak i četrdesetjednogodišnjak. Navedeni su privedeni u PP Sinj gdje je od vozača oduzeto 8,7 g heroina, od četrdesetjednogodišnjaka 10 tableta heptanona i sprej suzavac, a od tridesetjednogodišnjaka otopina načinjena od 15 tableta heptanona. Protiv navedenih podnesene prekršajne prijave po čl. 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe opojnih droga i kaznene prijave po čl. 173. KZ (Zlouporaba opojnih droga).
IZVOR: PU SD