Srijeda, 19.04.2006.

RADNICI TVORNICE "DALMATINKA NOVA" U šTRAJKU

Radnici Dalmatinke Nove zbog neisplate plaća od jutra su u štrajku-potvrdila nam je to povjerenica nezavisnog sindikata Dalmatinke Nove Iva Radonja.
Iako se još uvijek samo nagađa broj radnika u štrajku sigurno je, ističe Radonja, kako će radnici štrajkati dok se ne isplate plaće sukladno dogovoru, te ističe kako će sindikat zaštiti radnike u štrajku.

OTKRIVANJE SPOMEN-PLOčE NA KUćI MIKA TRIPALA

Centar za demokraciju i pravo Miko Tripalo u suradnji s poglavarstvom grada Sinja sutra u 17 sati i 30 minuta će svečano otkriti spomen ploču na kući u kojoj je rođen istaknuti hrvatski političar Miko Tripalo. Ploču će otkriti gradonačelnik Nikola Tomašević i Josip Kregar predsjednik Centra za demokraciju i pravo Miko Tripalo. Prigodni glazbeni program izvesti će klapa Sinj.
Također sutra u 20 sati u hotelu Alkar biti će i predstavljanje knjige Josipa šentije "Razgovori s Mikom Tripalom o Hrvatskom proljeću". Knjigu će predstaviti Marko Grčić, Velimir Visković, željko Mardešić, Marko Duvnjak, Ivica Prtenjača te autor kronologije Slaven Ravlić te autor Josip šentija.

SVEčANO POTPISIVANJE UGOVORA O STIPENDIJAMA

Gradsko poglavarstvo na svojoj posljednjoj sjednici donijelo je odluku o stipendiranju 28 studenata lošijeg imovinskoga stanja koji imaju prebivalište na području Grada Sinja. Svečano potpisivanje ugovora o stipendijama u mjesečnom iznosu od 600 kuna u gradskoj vijećnici od 10 sati. Ugovore s studentima će potpisati gradonačelnik Nikola Tomašević.

POčEO UPIS DJECE U VRTIć "BILI CVITAK"


Dječji vrtić Bili cvitak oglasio je upis djece u jaslice vrtić za vrtiće u Sinju, Brnazama i Glavicama. Prijave djece zaprimaju se do 9. svibnja i to svakim radnim danom od 9 do 12 sati, a ponedjeljkom i čtvrtkom od 14 do 18 u dječjem vrtiću Maslačak na štaliji.
Dodajmo kako je pri upisu djeteta potrebno priložiti rodni list djeteta, preslik zdravstvene iskaznice kao i kartona cijepljenja,potom potvrdu o statusu roditelja te ostale zbog utvrđivanja prioriteta. Prednost pri upisu imaju djeca poginulih branitelja, invalida domovinskoga rata ako je drugi supružnik zaaposlen, djeca oba uposlena roditelja i prema drugim kriterijima Pravilnika o upisu.
Za djecu koja već pohađaju vrtić potrebno je obnoviti upis kod odgajatelja .Prijava se naglašavaju iz vrtića ne može obaviti bez potpune dokumentacije te je poželjno da pri upisu bude nazočno i dijete.

OBAVIJEST ZA UMIROVLJENIKE

Nakon podosta vremena Sinjski umirovljenici organiziraju jednodnevni izlet na Plitvička Jezera u četvrtak 27. travnja. Informacije mogu se dobiti u prostorijama Udruge od 8 do 11 sati, a rok za prijaveje do 24. travnja.

UHBDDR-a ORGANIZIRA POSJET BLEIBURGU

U sklopu obljetnice stradavanja hrvatskoga naroda -UHBDDR Podružnica Splitsko-dalmatinska organizira putovanje u Bleiburg od 13. do 15. svibnja. Svi zaniteresirani mogu dobiti pravovaljane informacije u prostorijama Udruge ili na telefon 322-311. Upis će se osim u Splitu vršiti i u prostorijama udruge u Sinju, srijedom i subotom od 10 do 12 sati.

SPORT

U utakmicu 3. hrvatske nogometne lige Jug Junak je sa 2:1 pobjedio ekipu Dugopolja.

Večeras u 20,30 igra se posljednja utakmica ovoga dijela košarkaške sezone A-1 lige za ostanak: Alkar -Triglav osiguranje Rijeka.

Sutra se nastavlja natjecanje 1. županijske nogometne lige u kojem se sastaju Glavice OSK Aldi, Hrvavce - Urania i Postira-Sardi- Tekstilac.

VRIJEME

U nastavku dana očekuje nas razvedravanje vremena. Temperatura zraka u 8 sati iznosila je 16 stupnjeva Celzijevih.