Srijeda, 19.03.2014.

Blagdan Svetog Josipa



Danas je blagdan Svetog Josipa, zaručnika Marijinog i Isusovog hranitelja. Odlukom Hrvatskog sabora iz 1687. godine, proglašen je zaštitnikom hrvatskog naroda. Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

U Dicmu prikupljene 52 doze krvi

U dicmanjskom restoranu Sunshine danas je održana akcija dragovoljnog darivanja krvi na kojoj su prikupljene 52 doza za potrebe Transfuzijskog odjela KBC-a Split.
Akcija se odvijala u organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Sinj i Kluba dragovoljnih davatelja krvi Dicmo. Prema riječima ravnatelja sinjskog Crvenog križa Ante Omrčena, akciji odazvalo ukupno 66 dragovoljnih davatelja, no zbog zdravstvenih razloga njih 14 nije moglo dati krv.
Omrčen napominje kako će se do kraja ožujka održati još dvije akcije dragovoljnog darivanja krvi. U subotu, 22. ožujka, darivanje krvi održat će se u Otoku, a dva dana kasnije u Sinju.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Predstavljanje knjige ''Nismo se rodili da budemo bolesni''

U četvrtak 20.3.2014. u Sinju će se predstaviti knjiga ''Nismo se rodili da budemo bolesni'' magistrice farmacije Ivna Štulić rođ. Didović.
Knjiga će se predstaviti u Alkarskim dvorima u 19 sati, a o knjizi će između ostalih govoriti i sama autorica. Knjigu je izdala Matica Hrvatska Ogranak Umag.
Ovo je drugo predstavljanje knjige koja je na prezentaciji u Bujama odlično primljena s najvećim brojem posjetitelja na jednoj prezentaciji knjige u tom prostoru.
Knjiga je sastavljena u tri dijela. Iz nje možete saznati o raznim temama: prehrana, tjelovježba, um-misli-emocije, a gene možemo zeznuti, kako živjeti zdravo, kvalitetno u skladu s prirodom i što dalje od lijekova.

Prikazan dokumentarac o Miki Tripalu

U sinjskom gradskom kinu sinoć je premijerno prikazan film o Miki Tripalu, redateljice Ines Pletikos, a u produkciji Hrvatske radiotelevizije. Iako se očekivala znatno veća posjeta, premijeru filma popratilo je dvjestotinjak Sinjana. Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Dr. Stipe Jukić i dalje na čelu Viteškog alkarskog društva



Na prvom sastanku novog Upravnog odbora Viteškog alkarskog društva jednoglasno je odlučeno kako i dalje na čelu VAD-a ostaju Stipe Jukić kao predsjednik, Dinko Bošnjak kao dopredsjednik i Ivan Nasić kao tajnik Društva. Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR