Subota, 19.03.2011.

U Dicmu prikupljene 33 doze krvi

U organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Sinj i Kluba dragovoljnih davatelja krvi Dicmo, u zdravstvenoj ambulanti u Dicmu održana je akcija darivanja krvi. Na akciji su prikupljene 33 doze krvi za potrebe Transfuzijskog odjela KBC-a Split. Akciji se odazvao 41 dobrovoljni davatelj, no zbog zdravstvenih problema 8 davatelja nije moglo dati krv.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Krušvar: obnovljeno sportsko društvo

Sinoć je u dicmanjskom naselju Krušvar održana osnivačka, ili bolje rečeno obnoviteljska skupština Sportskog društva Gradina.
Mještani ovoga naselja 70-tih i početkom 80-tih godina bili su jedni od prepoznatljivijih sudionika tada popularnih i priznatih narodnih višeboja koji se se održavali diljem Cetinskog kraja (Strmendolac, Gaz, Vojnić, Brnaze, Krušvar...). Svoj prvi narodni višeboj u Krušvaru su organizirali 1974. a 1977. su osnovali Sportsko društvo Gradina. Međutim, zbog određenih okolnosti, a poslije i Domovinskog rata, Društvo je prestalo s radom.
IZVOR: WWW.FERATA.HR
...

Provalili zbog piva i soka

Tijekom noći nepoznati počinitelj, ili više njih, provalio je u frižider kioska Tiska u ulici Put pazara u Sinju. Očevid su obavili djelatnici PP Sinj. Lopovi su ukrali sokove i pive, a materijalna šteta će biti utvrđena nakon što se obavi inventura.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Sport

16. kolo 2. HRL, ŽRK Sinj-Metković 36:10.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Stanje na cestama


Opreznije treba voziti po mjestimice mokrim i skliskim kolnicima, a duž Jadranske magistrale (D 8) i na cestama u gorju mogući su odroni. Na dionici autoceste A1 od vijadukta Božići do južnog dijela tunela Sveti Rok ograničenje brzine je 40 km/h zbog jakih bočnih udara vjetra.
Na autocesti A 1, kroz tunel Sveti Rok u smjeru Splita vozi se jednim trakom, a od od 227. do 237. km (od južnog ulaza u tunel Sveti Rok do vijadukta Božići) vozi se dvosmjerno, uz ograničenje brzine od 60 km/h.

Za sav promet zatvorene su ceste:
- D 70 Omiš-odvojak za Gata. Obilazak je cestom Ž6142 Naklice-Tugare-Žrnovnica-Strožanac, ili cestom D 8 Strožanac-Dug Rat-Omiš.
- D 512 Makarska-Vrgorac na predjelu Stupica, zbog odrona. Obilazak od Makarske prema Vrgorcu je Jadranskom magistralom (D 8) preko Ploča ili autocestom A 1, između čvorova Šestanovac i Ravča.
Na Jadranskoj magistrali (D 8), vozi se naizmjence, jednim trakom na Šibenskom mostu i kroz mjesto Duće, kod Omiša.
IZVOR: HAK