Petak, 19.03.2010.

Skup radnika sinjskog Autoprijevoza

Sutra, 20. ožujka, u 9,00 sati na sinjskom Autobusnom kolodvoru, održati  će se skup radnika sinjskog Autoprijevoza. Radnici su nezadovoljni stanjem u tvrtci, osobito zbog otkaza Ugovora o radu na neodređeno vrijeme, koje je direktor sinjskog Autoprijevoza Jakov Jerkan, uputio predsjedniku Sindikata vozača i prometnih radnika Anti Buljanu, te upozorenja povjereniku HUS-a Veljku Nasiću. 
Skupu radnika nazočit će predsjednik HUS-a Ozren Matijašević, povjerenik HUS-a za Dalmaciju Jozo Marić, dopredsjednik Udruge sindikata vozača i prometnih radnika Hrvatske Branko Bilaver. Radnicima Autoprijevoza podršku će dati i bivši radnici Dalmatinke Nove d.d. u stečaju.

Konferencije za novinare nezavisnog vijećnika Mira Bulja

Otkaz Ugovora o radu na neodređeno vrijeme predsjedniku Sindikata vozača i prometnih radnika “Autoprijevoza Sinj” Anti Buljanu, te  pisano upozorenje na obveze iz radnoga odnosa koje je dobio povjerenik HUS-a Veljko Nasić, bile su teme konferencije za novinare nezavisnog vijećnika Mira Bulja.
Bulj je kazao kako kao gradski vijećnik ima obvezu obratiti se građanima Sinja i Cetinskog kraja povodom uručenja otkaza i opomene sindikalnim čelnicima Autoprijevoza, koje smatra protuzakonitima. Vijećnik Bulj je podsjetio kako je i do sada na sjednicama Gradskog vijeća i konferencijama za novinare upozoravao na nezakonitosti u Autoprijevozu, odnosno na kršenja radničkih prava od strane strateškog partnera Promet Makarska i njegovog vlasnika mate Jujnovića, te da je zbog toga podnio i prijavu Državnom odvjetništvu. ...

Za 10–ak dana u Vladi RH predstavnici radnika Autoprijevoza Sinj održat će sastanak s ministrima Božidarom Kalmetom i Ivanom Šukerom

Za 10–ak dana u Vladi RH predstavnici radnika Autoprijevoza Sinj održat će sastanak s ministrima Božidarom Kalmetom i Ivanom Šukerom. Tema sastanka bit će raskidanje kupoprodajnog ugovora s Promet Makarska. Dodajmo kako će se predstavnici Ciglane također za 10–ak dana sastati s ministrom gospodarstva Popijačem.

Održan sastanak s poljoprivrednicima, zainteresiranima za zakup državnog poljoprivrednog zemljištaGradonačelnica Sinja Elena Perković Paloš i predstavnici stručnih službi u gradu jučer, 18. ožujka,  su održali sastanak s poljoprivrednicima, zainteresiranima za zakup državnog poljoprivrednog zemljišta. Na sastanku su se utvrdili kriteriji javnog natječaja koji će Grad Sinj raspisati do kraja ožujka

Kronika 92

Devetogodišnjeg dječaka iz Trilja koji je jučer poslijepodne upao u rijeku Cetinu, policija i ronioci su pronašli nešto iza 20 sati, nakon trosatne potrage.Njegovo tijelo prebačeno je na Odjel patologije KBC-a Split zbog obdukcije. Dječak je oko 17 sati prilikom igre uz Cetinu upao u rijeku nakon čega mu se izgubio svaki trag. U pomoć je odmah pozvana policija, a u potragu su se priključili i mještani.  U potrazi su sudjelovali i ronioci specijalne jedinice policije koji su i pronašli beživotno tijelo nesretnog dječaka.

Predsjedniku Sindikata vozača i prometnih radnika Autoprijevoza Sinj Anti Buljanu uručen otkaz ugovora o radu

Predsjedniku Sindikata vozača i prometnih radnika Autoprijevoza Sinj Anti Buljanu uručen je jučer otkaz ugovora o radu na neodređeno vrijeme, a pisano upozorenje na obveze iz radnoga odnosa dobio je povjerenik HUS-a u Autoprijevozu Veljko Nasić, u kojem stoji kako će mu poslodavac, u slučaju nastavka kršenja iz obveza radnoga odnosa biti primoran otkazati ugovor o radu. Direktora Autoprijevoza gospodinJakova Jerkan je kazao da ne želi niti ima potrebe komentirati ovaj otkaz te istaknuo da je sve navedeno u dokumentu, u kojem se Anti Buljanu daje redoviti otkaz radi niza kršenja obveza iz radnog odnosa.

Obavijest

Danas je podijeljena većina sadnica koje su sinjski  poljoprivrednici kupili po objavljenom natječaju Grada Sinja. Podsjetimo, zakupljeno je 1170 sadnica vinove loze i 1800 voćaka po povoljnoj cijeni koji su po jednu trećinu sufinancirali Grad Sinj, Splitsko-dalmatinska županija i krajnji korisnik.

Obavijest

Sutra, 20.ožujka, će dogradonačelnica Perković-Paloš s savjetnikom gradnačelnika Zoranom Marasovićem posjetiti naselja tj. mjesne odbore Gljev, Bajagić, Obrovac i Lučane kako se na terenu utvrdilo aktualno stanje pojedinog naselja i istaknuli prioriteti u rješavanju određenih aktivnosti.

Blagdan Sv.Josipa

Danas, 19. ožujka, je Blagdan Sv.Josipa. Odlukom HBK iz 1972. Sveti Josip osobito se štuje u Hrvatskoj. Ožujak je mjesec koji je u cijelosti posvećen s.Josipu. Danas od 13,00 je dječji križni put,od 17,20 pobožnost križnog puta prenosi Hit radio.

Korizmeni koncert

U Svetištu Čudotvorne Gospe Sinjske, sutra, 20. ožujka, će se od 18,30 održati korizmeni koncert. Pučki korizmeni oratorij za sola, muški i ženski zbor „Krizne postaje puka našega: sudište – mučište – smrtište“ Ljube Stipišića Delmata, pod ravnanjem prof.Bojana Pogrmilovića, izvest će Mješoviti pjevački zbor KUD-a INA.
Radi se o pučkom korizmenom oratoriju na osnovu biblijskih tekstova i stihova Stake Klanac Tulić.

Sport

Pred nama je sadržajan i uzbudljiv sportski vikend,iz kojeg izdvajamo:
U susretu 2. HNL Junak gostuje u Vukovaru, a u predposljednjem kolu A2 košarkaške lige Alkar gostuje kod Šibenke 4.

Sutra, 20. ožujka, u 12 sati na igralištu ŠC Trnovača sastaju se Tekstilac i Hajduk 2.

Stanje na cestama

Zbog odrona, vozi se naizmjence, jednim kolničkim trakom u mjestu Krilo Jesenice, na Jadranskoj magistrali (D 8), između Splita i Omiša.

Vremenske prilike povoljne su za vožnju diljem zemlje. A, na moguće odrone zemlje i kamenja upozoravamo vozače duž Jadranske (D 8) i Ličke (D 1) magistrale te na cestama u gorju.

Vozače podsjećamo da sa ljetnim računanjem vremena od 28.ožujka .2010, dnevna ili kratka svjetla na motornim vozilima tijekom vožnje danju ne moraju biti upaljena.

Povodom blagdana Uskrsa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona zabrane su:
2. travnja (Veliki petak) od 15 do 23h
5. travnja (Uskrsni ponedjeljak) od 14 do 23h.
Zabrana ne vrijedi na autocestama i na Ličkoj magistrali (D1).
IZVOR: HAK