Četvrtak, 19.03.2009.

REGIONALNI URED ZA KONJOGOJSTVO U SINJU

U prostorijama VAD-a danas, 19.ožujka, je potpisan Ugovor između Hrvatskog centra za konjogojstvo i Grada Sinja o osnivanju regionalnog ureda za konjogojstvo sa sjedištem u Sinju za Južnu Hrvatsku. Ugovor su potpisali ravnatelj Hrvatskog centra za konogojstvo-državne ergele Lipik Mato čačić i gradonačelnik Ivan Nasić. Ovaj ured pratit će rad i pružati cjelokupnu pomoć za razvoj konjogojstva i sve druge aktivnosti vezane za ovo područje. Prema najavama ured će voditi sadašnji direktor alkarske ergele dr. Stipe šimundža, a uskoro bi se uposlile i druge stručne osobe.

30. OžUJKA ROčIšTE O POKRETANJU STEčAJA NAD TVORNICOM "DALMATINKA NOVA"

Radnici Dalmatinske Nove danas su se okupile ispred zgrade tvornice kako bi se dogovorile oko stečajnog postupka koji će biti 30. ožujka. Zanimljivo je spomenuti kako je sudac Trgovačkog Suda Ivan Basić odobrio svim radnicima u postupku da prisustvuju ročištu. Nakon okupljanja ispred tvrtke nekolicina radnika se uputila prema starom groblju svetoga Frane u Sinju kako bi odali počast Vici Buljanu bivšem sinjskom gradonačelniku koji je pomogao otvaranje tvornice konca Dalmatinka.

SJEDNICA GRADSKOG POGLAVARSTVA GRADA SINJA

Sutra, 20. ožujka, održat će se 100-ta sjednica poglavarstva Grada Sinja sa 28 točaka dnevnog reda. Izdvajamo: Prijedlog plana gospodarenja otpadom Grada Sinja, Prijedlog općih i posebnih uvjeta za prodaju i pravo građenja na zemljištu gospodarske zone Kukuzovac kao i prijedlog zaključka o raspisivanju natječaja za prodaju i pravo građenja u GZ Kukuzovac, Odluka o odabiru najpovoljnije ponude o postupku javne nabave radova izgradnje kanalizacijskih kolektora u zapadnom dijelu grada Sinja te odluka o uključivanju grada Sinja u provedbeni program izgradnje stanova po programu društveno poticajne stanogradnje.
...

VIJESTI IZ TRILJA

Sutra, 20. ožujka, u petak 30. ožujka u Trilju se obilježava 30 godina odgojno-obrazovnog rada dječjeg vrtića Trilj. Proslava s prigodnim programom održat će se u triljskom kinu s početkom u 16,00 sati.

FOTO IZLOžBA

U organizaciji izviđačkog odreda "Malin" sutra, 20. ožujka, će se u 19 sati u galeriji Galiotović otvoriti foto izložba pod nazivom "Sutina-Biser u ogrlici cetinske krajine".

"DAN NARCISA"

U subotu, 21. ožujka, je Dan narcisa koji je posvećen oboljelima od raka dojke. Novac prikupljen od prodaje bit će upotrijebljen u svrhu prevencije ove bolesti. Klub žena liječenih na dojci Sinj, narcise će prodavati u subotu od 10,00 do 12,00 sati na Pijaci. Cvijeće mogu donirati svi građani, a prikupljat će se u petak od 14,00 do 18,00 sati također na Pijaci.

I Forum žena sinjskog SDP-a također se pridružio akciji Dan narcisa. Donirano cvijeće prodavat će u subotu u prodajnom centru Konzum s početkom u 09,00 sati. Prihod s njihova štanda namijenjen je za pomoć odjela onkologije u Splitu.

KINO DANAS

Na repertoaru sinjskog kina i danas američki film "Sumnja" sa Merilin streep u glavnoj ulozi. Početak je u 20,00 sati. Za sutra je najavljen i drugi dio Madagaskara.

KRONIKA 92

PP SINJ, 18.03.2009.g., u 15,00 sati, u mjestu Grab, došlo je do izbijanja požara. Osamdesetdvogodišnjak je obavljao poslove zavarivanja. Osnovano se sumnja da je uslijed iskrenja došlo do požara, a potom i do zapaljenja sijena.
IZVOR: PU SD

Dicmo: Skupljene 33 doze krvi

Piše: žarko KODžOMAN
U organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Sinj i Kluba dobrovoljnih davatelja krvi općine Dicmo danas je u zdravstvenoj ambulanti u Dicmu održana akcija dobrovoljnog davanja krvi za potrebe Odjela za transfuziju Kliničke bolnice Split.

Ovo je peta ovogodišnja akcija dobrovoljnog davanja krvi u Cetinskoj krajini u organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Sinj, a prva u Dicmu.
- Skupljene su 33 doze krvi, a bilo je 45 prijavljenih. Dvanaest prijavljenih nije moglo dati krv zbog zdravstvenih razloga. Kao i u drugim sličnim akcijama, tako smo i u ovoj dobili nekoliko novih davatelja krvi, ovaj put njih četvero. Zadovoljan sam odazivom građana - rekao je ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Sinj Ante Omrčen.
IZVOR: GLAS DALMACIJE