Srijeda, 19.03.2008.

SJEDNICA GRADSKOG POGLAVARSTVA GRADA SINJAU Gradskoj vijećnici oko 13 sati započela je 26. sjednica Gradskog vijeća Grada Sinja. Za sjednicu je predložen dnevni red od 10 točaka. Između ostalog vijećnici će raspravljati o: Prijedlogu Programa javnih potreba u športu i kulturi za 2008. godinu, Prijedlogu Programa gradnje objekata i uređenja komunalne infrastrukture Grada, Prijedlogu Programa održavanja komunalne infrastrukture kao i prijedlogu odluke o uvjetima i postupku raspolaganja sa zemljištem na području Gospodarske zone Kukuzovac Sinj.

OBAVIJEST

U crkvi Gospe Sinjske u tijeku je uskrsna ispovijed. Ispovjediti se može danas do 12, a poslijepodne od 16 do 18,30 sati. Ispovijed za mlade je danas od 18 do 20 sati. Iz Svetišta Gospe Sinjske napominju da na Uskrs neće biti ispovijedi.

OBAVIJEST

Gradsko društvo crvenog križa Sinj u suradnji s gradovima Triljem i Sinjem te općinama Hrvace, Otok i Dicmo organiziraju podjelu uskrsnih paketa osobama koji primaju socijalnu pomoć. Podjela paketa danas je počela u Hrvacama, dok će se u Sinju i svim ostalim mjestima dijeliti od četvrtka. Općine Dicmo i Hrvace podjelu će vršiti na adrese korisnika, grad Trilj dijelit će pakete u gradskom kinu, paketi za sinjske korisnike dijelit će se u prostorijama Crvenog križa, dok će se podjela u Otoku vršiti u prostorijama lovačke udruge Jarebica.

AKCIJA DARIVANJA KRVI U DICMUGradsko društvo Crvenog križa Sinj i Klub dobrovoljnih darivatelja krvi iz Dicma u četvrtak organiziraju akciju darivanja krvi. Akcija će se održati tamošnjoj zdravstvenoj ambulanti od 9 do 13 sati. Organizatori su pozvali sve dicmanjane da pristupe ovoj humanoj akciji u što većem broju, te daruju krv za potrebe Transfuzijskog odjela Kliničkog bolničkog centra Split. Predsjednik kluba Stanko Vojković pozvao je i sve članove DDK Dicmo. koji su bar jednom darovali krv. da se odazovu i izbornoj skupštini kluba koja će se održati također u četvrtak u 13 sati i 30 minuta u restoranu Sunshine.

IZLOžBA

U povodu velikog tjedna u Sinju će večeras biti otvorena izložba umjetničkih radova sakralnih motiva - akademskog slikara Mile škarčića. Otvaranje je najavljeno za 19 sati Galeriji Galiotović.

SPORT

Jučer je počeo nastavak A1 košarkaške lige. U skupini za ostanak Alkar je ostvario vrlo važnu pobjedu u Dubrovniku pobjedivši domaćina 91:88. Najefikasniji u redovima sinjana bio je Josip Blajić koji je postigao 20 koševa, a kod domaćina Ante Vranješ sa 23 koša. Sljedeći susret Alkar će igrati na svom terenu u subotu protiv Borik puntamike u 19,00 sati.