Petak, 19.02.2021.

Počinju radovi uređenja platoa kod ‘Spomenika alkaru’Iz Grada Sinja najavili su da će u ponedjeljak, 22. veljače početi radovi uređenja platoa kod ‘Spomenika alkaru’ na Alkarskom trkalištu.
Nakon provedenog javnog natječaja, posao je dobila tvrtka Telekomunikacije iz Sinja, čija je ponuda bila ekonomski najpovoljnija i iznosi 552.495 kuna bez PDV, odnosno ukupno 690.618 kuna.

Prema riječima gradonačelnice Sinja Kristine Križanac, najveći dio investicije je drenaža koja će biti postavljena u sredini Biljega kao kamene kanalice, koje će služiti kao cjelovita drenaža čitavog područja Biljega. Zahvatom je predviđeno i uređenje odvodnje s površine oko ‘Spomenika alkaru’, popločavanje granitnim i kamenim pločama te postavljanje rasvjete. Novouređeni plato nakon uređenja će biti zatvoren za ulaz motornim vozilima, pa će se u okviru zahvata postaviti zaštitni stupići kao barijera između platoa i parkirališta, odnosno ulice Alkarsko trkalište.

Iz Grada Sinja mole građane da ne parkiraju svoja vozila na površini oko spomenika, kako bi se planirani radovi mogli odvijati nesmetano. U protivnom će vozila biti uklonjena o trošku vlasnika. Površina na kojoj će se izvoditi radovi bit će iz sigurnosnih razloga označena te se građani pozivaju da poštuju upozorenja i ne ulaze u prostor gradilišta.

‘Planirano trajanje radova je tri mjeseca, a po njihovom završetku grad će dobiti novi, turistički atraktivan prostor u kojem će jedan od simbola našega grada – Spomenik alkaru biti adekvatno prezentiran’, ističu iz Grada Sinja.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Prvi korizmeni petak na sinjskoj PeškarijiDanas je prvi korizmeni petak, kojeg su na sinjskoj Peškariji obilježile dobra ponuda ribe i gužve.

Sinjani su jutros s guštom napravili đir po Peškariji, kako bi provjerili kakva je ponuda u ribarnici i na bancima. Petkom je inače na Peškariji nešto bolja ponuda, a s obzirom da su se mnogi za vrijeme korizme odlučili na post petkom, jutros je bilo posebno zanimljivo. A i trgovci su se dobro opskrbili kako bi Sinjanima ponudili upravo ono što najviše vole. Tako je u ribarnici u ponudi bilo najviše friške srdele, koja se prodavala po cijeni od 20 kuna, bilo je i mola, skuše, trlje… Zadovoljni i kupci i trgovci.  
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR