Srijeda, 19.02.2020.

Fra Jozo Župić: Hrvatske koračnice i Lijepa naša ulicama Münchena


Kažimo odmah da je u nedjelju, 16. veljače 2020. godine u svim crkvama grada Münchena i u okolnim crkvama u kojima se okupljaju hrvatski katolici bilo najavljeno da će 19. veljače biti nastup Gradske glazbe Sinj i sinjskih alkara na tri lokacije: Stachus, Odeonsplatz i Marienplatzu i to u svezi turističkog sajma u Münchenu na kojemu bi alkari i sinjska Gradska glazba predstavili zaštićenu baštinu UNESCO-a koju Sinj, Cetinsku krajinu, Dalmaciju, ali i cijelu Hrvatsku čini jedinstvenom u svijetu.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Uskoro bi trebao ‘proraditi’ rendgen u Domu zdravlja

 Prema tvrdnjama naših sugrađana već dva i pol mjeseca u sinjskoj Ispostavi Doma zdravlja ne radi rendgen.

Ravnatelj Doma zdravlja Splitsko-dalmatinske županije Marko Rađa danas nam je potvrdio kako je rendgen u kvaru, ali i demantirao vremenski period od kada uređaj nije u funkciji. Dr. Rađa je istaknuo kako je rendgen u kvaru 3 ili 4 tjedna, a u pitanju je ozbiljniji kvar na digitalizatoru .

‘Rezervni dio je naručen pred više od 2 tjedna i od servisera postoji obećanje da bi isporuka i popravak trebali biti kroz ovaj tjedan’, kaže ravnatelj Rađa.

Svi hitni slučajevi posljednjih tjedana, kako doznajemo, upućivani su u Split, a svi oni koji su prethodno bili upisani za rendgensku pretragu bit će što hitnije primljeni nakon što se uređaj popravi  te se neće  trebati ponovno naručivati.
IZVOR: WWW.FERATA.HR