Nedjelja, 19.02.2017.

Pobjednici 7. Tripicijade ekipa ‘Banda Vanda’


U organizaciji Krnjevalske udruge Sinj, u vojarni Kula jučer je održana tradicionalna ‘Tripicijada’ – natjecanje u kuhanju tripica.
Ove godine na natjecanju je sudjelovao rekordan broj ekipa, čak 20. Dvije ekipe stigle su s Hvara, koje su i ovoga puta donijele pregršt poklona za svoje sinjske prijatelje. Po jedna ekipa stigla je iz Ploča i Zagreba, a preostalih 16 ekipa predstavljalo je sinjske političare, sportske klubove, gradske tvrtke te razne udruge. Za sve natjecatelje organizatori su pripremili 95 kilograma junećih tripica, 5 kilograma tripica od grdobine te ostale dodatke i začine koji su potrebni za kuhanje tripica. Dakako, organizatori su pripremili i obilje vina, kako bi brojni posjetitelji Tripicijade imali čime zalijevati ovo tradicionalno jelo.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Robotička alka u Sinju


U sklopu priprema za Hrvatsko prvenstvo mladih robotičara, koje će se održati 11. ožujka u Sinju, jučer je u Alkarskim dvorima Hrvatsko društvo za robotiku organiziralo edukaciju o robotici za učenike osnovnih i srednjih škola s cetinskog područja.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR