Petak, 19.02.2010.

U akciji darivanja krvi u sinjskom Crvenom križu prikupljena je 41 doza krvi

U akciji darivanja krvi u sinjskom Crvenom križu prikupljena je 41 doza krvi. Iako je najavljeno kako će maturanti sinjskih škola nazočiti ovoj akciji oni se zbog polaganja državne mature danas nisu odazvali.

Obavijest

Počela je podjela novih zelenih knjižica za plavi dizel. Korisnici knjižica trebaju kupiti nove u knjižarama ili Narodnim novinama te sa istima na ovjeru treba doći u Agenciju za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, odnosno u bivši Ured državne uprave na prvom katu u zgradi Gradske uprave u sinju.

Pobožnost Križnog puta

U crkvama Župe Gospe Sinjske danas, 19. veljače, je počela pobožnost Križnog puta. U sinjskoj crkvi pobožnost će biti petkom i nedjeljom u 17,20 sati, dječji Križni put petkom u 13,00 sati, a u okolnim crkvama petkom u 16,00 sati.
Hit radio prenosit će Križni put iz Svetišta petkom u 17,20 sati.

Obavijest

Policijska uprava Splitsko-dalmatinska je od strane Ministarstva unutarnjih poslova dobila na korištenje kombi vozilo marke Mercedes "Vito" posebno opremljeno i osposobljeno za rad na terenu u funkciji mobilne ispostave. Na području naše policijske postaje u Vrlici  vozilo će biti 23. veljače od 10 do 15 sati.

Sport

Igraju se susreti 16. kola A2 košarkaške lige. Alkar je slobodan u ovom kolu, a Cetina je domaćin drniškom Došku u nedjelju u 18 sati.
Počinje nastavak 2. Hrvatske rukometne lige. Kamičak dočekuje sutra, 20. veljače, Dubrovnika. Početak je u 16,30 sati, dok vodeća ŽRK Sinj igra s Metkovićem sutra u 14,30 sati.
Prvoligaš Pršuti Voštane Trilj dočekuju sutra, 20. veljače, u 18 sati Ivančicu iz Ivanca.

Obavijest

Zbog kompletne rekonstrukcije od 4. kilometra za sav promet zatvorena je županijska cesta Grab-Krivodol. Postavljena je vertikalna signalizacja, a obilazni pravac za vozila je Velić-Krivodol–Grab.
Zbog odrona zemlje na dionici ŽC Trilj-Bisko promet se odvija jednim trakom u dužini od 50-tak metara.
Promet na ostalom dijelu području Cetinskog kraja odvija se bez poteškoća.

Stanje na cestama

Opreznije treba voziti po mokrim i skliskim kolnicima u većem dijelu zemlje. Mogući su odroni duž Jadranske magistrale (D 8) te na cestama u gorju.

Zbog zimskih uvjeta, zabranjen je promet za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok sva ostala vozila moraju imati zimsku opremu u Lici na D 42 Josipdol-Poljanak, te na lokalnim cestama na području Čabra, Delnica i Vrbovskog.
...