Četvrtak, 19.02.2009.

OBAVIJEST

Iz Ureda državne uprave u Splitsko-dalmatinskoj županiji, Odsjeka za prosvjetu stigla nam je obavijest o sutrašnjem održavanju nastave, u kojoj se ističe kako će sutra u školama i osnovnim i srednjim na području Splitsko-dalmatinske županije biti redovita nastava. U nastavku ove obavijesti stoji kako je ovaj Ured državne uprave dao mogućnost ravnateljima ako procjene da ne mogu održati nastavu da pravovremeno putem sredstava javnog priopćavanja obavijeste učenike svojih škola. Do sada u našu redakciju nije pristigla niti jedna obavjest od ravnatelja škola s područja Cetinskog kraja, što znači sutra je redoviti školski dan za sve škole.

"SAJAM POSLOVA" U SINJU

Hrvatski zavod za zapošljavanje organizira drugi Sajam poslova koji će se održati u Sinju 2. ožujka 2009. g. od 10 do 16 sati. Kako nam je pojasnio voditelj sinjske ispostave Frano šuste srednjoškolci će imati prigodu vidjeti što je zanimljivo na tržištu rada, a nezaposleni izravan susret sa poslodavcima za predaju životopisa i molbi za posao.

VIJESTI IZ TRILJA

U Trilju se zahuktava predizborna kampanja. Nakon što je kandidaturu za gradonačelnika objavio HDZ-e Trilja, njihov kandidat je, podsjetimo, Ivan šipić, Triljski HSP i nezavisna lista prof. Miljenka Marića zajednički će izići na lokalne izbore. Kandidat za gradonačelnika je Miljenko Marić, dok će nositelj liste za Gradsko vijeće biti Anton Vuko.

OBAVIJEST

Od ranih jutarnjih sati dežurne službe Nadcestarije posipaju državne, županijske i lokalne ceste, Prohodnost je dobra. Nakon ovih aktivnosti sve važnije i bitnije ceste su prohodne. Vozači se upozoravaju da svoju brzinu i način vožnje prilagode uvjetima na cestama.

AKCIJA DARIVANJA KRVI U SINJU

Za sutra, 20. veljače, najavljena je je nova akcija dobrovoljnog darivanja krvi. Akcija će se održati u prostorijama Crvenoga križa u Sinju, u vremenu od 09,00 do 13,00 sati, a pristupit će joj i maturanti sinjskih srednjih škola. Organizatori pozivaju sve zdrave osobe u dobi od 18 do 65 godina života da se odazovu ovoj akciji kako bi se prikupio što veći broj doza krvi.

VIJESTI IZ DICMA

U organizaciji podružnice HNS-a Dicmo sutra, 20. veljače, će se održati predavanje o vinogradarstvu. Predavanje će se održati u prostorijama Oš Ante Starčevića Dicmo s početkom u 18.30 sati. Predavač će biti dipl ing.agr. Ferninand Puljić, pojasnio nam je predsjednik dicmanjske podružnice ove stranke Hrvoje Radanović.

Na naš upit hoće li ova stranka na nadolazeće lokalne izbore ići samostalno ili u koaliciji, Radanović je kazao kako će najvjerojatnijie ići samostalno, a on će kao predsjednik ogranka biti kandidat za dicmanjskog načelnika. Sve ove informacije i dodatna pojašnjenja prezentirat će za 20-tak dana i upoznati javnost.

"KRNJEVALSKI DANI 2009."

Krnjevalska udruga iz Glavica poziva sve mještane naselja Glavica i sve ljude dobre volje na veliku krnjevalsku 12. po redu Krnjevalsku glavičku feštu, koja će se održati u subotu 21. veljače. Okupljanje je u 12 sati kod Doma i Pulinog dućana, a u 16.30 sati suđenje krnji i nastavak pučke fešte.

KINO DANAS

Večeras od 19.30 sati u gradskom kinu prikazuje se američki film "Put oslobođenja".

SPORT

U okviru 16.kola zimske boćarske lige koja se održava na boćalištu 104 Dalmatinca, večeras igraju Otok i Pržina.

Vrlo važni susret za naslov prvaka druge kuglačke lige imaju danas kuglači triljskog Vrnija koji od 16 sati igraju protiv Liburnije u Zadru. Isto tako važan susret za očuvanje ovog ligaškog statusa imat će poslijepodne i kuglači Sinja koji se od 17 sati sastaju u Splitu s ekipom Marjana. Kuglači triljskog Bojovnika svoj susret igrat će sutra u Trilju protiv vodećih Hrvatskih Vitezova.

OBAVIJEST

Osnovna škola "Kamešnica" iz Otoka, škola "Ivana Mažuranića" iz Hana i Klasična Gimnazija Sinj danas imaju nastavu po ustaljenom rasporedu. Potvrdili su nam to ravnatelji navedenih škola. Inače, prema posljednjoj obavijesti koju smo zaprimili iz Ureda državne uprave na području Splitsko-dalmatinske županije u osnovnim i srednjim školama nastave neće biti.

Jutros od 3 sata dežurne službe nadcestarije posipaju državne i županijske ceste, a uskoro će krenuti i na lokalne. Prohodnost je dobra. Problema kako doznajemo najviše ima na relaciji prema Gljevu i Priorici gdje ceste nisu očišćene, tako da ni Autobusni promet nije uspostavljen.

Sa Autobusnog kolodvora u Sinju potvrdili su nam informaciju kako se prometuje na svim osim na spomenutim relacijama prema redu vožnje, a zastoja i kašnjenja nema.