Ponedjeljak, 19.02.2007.

I Alkar i Junak slavili ovog vikenda

Prošli vikend bio je uspješan za obadva sinjska kluba. Junak je u 2. kolu županijskog Kupa slavio protiv lokalnih rivala iz Hrvaca tek nakon izvođenja jedanaesteraca (regurarni dio 0:0), a Alkar je upisao petu prvenstvenu pobjedu savladavši goste iz Osijeka sa 79:69.

Već u rano poslijepodne očekivao nas je lokalni derbi drugog kola županijskog Kupa u kojem su se sastali domaći Junak i Hrvace. U tvrdoj i izjednačenoj utakmici koja je završila neodlučeno, 0:0, junaci su bili ipak nešto s(p)retniji te su slavili rezultatom 4:2, nakon izvođenja jedanaesteraca. Inače, sve pohvale igračima Junaka, koji su unatoč više od 1000 okupljenih gledatelja na zapadnoj tribini, nakon pobjede odmah dotrčali ispod sjeverne tribine i zahvali nekolicini Maligana koji su ih bodrili tokom cijelog susreta.

U večernjem susretu, u sinjskoj sportskoj dvorani sastali su se ekipe Alkara i Osijeka 2006. Kroz prvo poluvrijeme Alkar je igrao uobičajeno loše, te su gosti vodili tokom cijelog poluvremena, u nekoliko navrata i sa dvoznamenkastom razlikom, i sve je mirisalo na četvrti poraz u nizu. Ipak, drugo poluvrijeme kao da je na teren umjesto Alkara izašla neka druga momčad. Izrazito borbenom i požrtvovnom igrom i nesebičnim zalaganjem svih igrača u rotaciji, prednost Osijeka je vrlo brzo dostignuta, te je do kraja ostalo samo pitanje s kolikim rezultatskim minusom će se gosti vratiti u Osijek. Nakon ovakvog izdanja u drugom poluvremenu ostaje otvoreno pitanje što je uzrokovalu ovakvu promjenu i ovakav pristup, kojim ne samo da se dobila ova utakmica, nego bi i ekipe puno jače od Osijeka bile na koljenima, a ne kao što je to do sada bio slučaj, da nas gaze sa po tridesetak razlike.
Inače, ovaj susret je obilježila i pojačana policijska kontrola, uzrokovana bezrazložnim strahom od mogućeg ispada razočaranih navijača, ali umjesto nereda i uobičajeno dobre atmosfere u sinjskoj dvorani se pojavilo tek dvadesetak navijača, bez transparenata, zastava i ostalih obilježja, a navijanje se svodilo tek na sporadična skandiranja protiv uprave i trenera.
IZVOR: SINJSKI MALIGANI

ODRžANA INFO-PREZENTACIJA U GRADSKOJ VIJEćNICIProjekt Poduzetna Hrvatska i Poduzetnički centar Sinj u Gradskoj vijećnici organizirali su info prezentaciju Europske zaklade kvalitetnog menadžmenta. Prezentaciju je vodio Denis Rubić dipl.oec., direktor konzultantske kuće "Dalmaconsult", prvog hrvatskog poduzeća koje je primljeno u članstvo Europske zaklade kvalitetnog menadžmenta. Predavanju je nazočilo 20-tak sinjskih gospodarstvenika koji su upoznati sa najsuvremenijem smjernicama poslovanja u Europi. "European Foundation for Quality Managment" (EFQM) danas broji više od 700 članova u 35 država te ima 24 nacionalnih partnerskih organizacija (NPO) diljem Europe. EFQM je izradila model za izvrsnost koji koristi više od 30.000 organizacija, a među njih spadaju i 60% od 25 najvećih europskih tvrki. Model je fleksibilan i mogu ga koristiti velike kaoi male tvrtke, javni i privatni sektor. Model nije samo idealan za samoprocjenu, nego i za benchmarking, teeksternu procjenu kao osnovu za natječaj za European Quality Award.

"DANI KRNJEVALA"

Na jučerašnjem mimohodu 24. Međunarodnog Riječkog karnevala, na kojem je sudjelovalo 99 grupa iz Hrvatske i svijeta, te oko 10 tisuća sudionika, bilo je i 40 - tak članova Krnjevalske udruge Sinj Predsjednik sinjske krnjevalske udruge Damir Filipović Grčić rekao je kako je organizacija karnevala bila odlična, a sinjani su se predstavili maskama vila i vilenjaka.

Sutra je pokladni utorak. Krnjevalska Udruga grada Sinja za posljednji dan mačkara priprema povorku koja će krenuti u 15 sati iz Palacine ulicama grada.

Grabske maškare također su se predstavile na Riječkom maskembalu sa starim običajima Sinjskog i Cetinskog kraja.
Sutra će Grapske mačkare nastupiti na završnim karnevalskim svečanostima u Livnu.

IZLOžBA FOTOGRAFIJA

U kući Tripalo postavljena je izložba fotografija Planinarskog društva «Svilaja». Izložba se može pogledati do sutra , u vremenu od 11,00 do 13,00 i od 18,00 do 20,00 sati.