Subota, 19.02.2005.

GODIšNJICA HDZ-a GRADSKE ORGANIZACIJE VRLIKA

U Vrlici je u dvorani gradskog kina u 12 sati počelo je svečano obilježavanje 15. Obljetnice HDZ-a gradske organizacije Vrlika. Svečanoj skupštini uz brojne stranačke dužnosike, čelnike županije Splitsko-dalmatinske te ostale goste i uzvanike nazoči ministar financija Ivan šuker.

GODIšNJICA HDZ-a GRADSKE ORGANIZACIJE TRILJ

HDZ Triljskog kraja 15.obljetnicu slavi sutra. Prigodni program na kojem će nazočiti ministar poljoprivrede Petar čobanković, brojni gosti i uzvanici, stranački dužnosnici, gradonačelnici i načelnici susjednih gradova i općina počinje u 12 sati u gradskom kinu.

IZJAVA CARLE DEL PONTE O SLUčAJU GOTOVINA

Glavna tužiteljica Haškog suda Carla del Ponte u intervjuu za poljski dnevni list uz Ratka Mladića i Radovana Karadžića podsjetila je i na trećeg natraženijeg haaškog bjegunca Antu Gotovinu.

Ne zanima me politika. Hoću samo da general Gotovina stigne do Haga, rekla je, ističući kako se na putu do izvršenja pravde najčešće ispriječe interesi politike.

USKORO JEDINSTVENI REGISTAR HRVATSKIH BRANITELJA

U iduća da do tri mjeseca Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarsnosti završit će jedinstveni registar hrvatskih branitelja. Izrada popisa, kako se neslužbeno doznaje iz Ministarstva, u završnoj je fazi , a do konačnog objavljivanja slijede još sitne dorade.

Temeljem tog popisa obavljat će se podjela dionica, a najkasnije za šest mjesci , na kućnu adresu svakog hrvatskog branitelja stići će obavijest o veličini udjela koji ima u Fondu hrvatskih branitelja.

PROGRAM PODIZANJA TRAJNIH NASADA

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva donijelo je operativni program o podizanju trajnih nasada. Cilj programa je kreditiranje , dugogodišnjih nasada, vinodgrada, voćnjaka , maslinika i oživljavanje postojećih u svrhu povećanja kvalitete i konkurentnosti domaćih proizvođača te usklađivanja s evropskim pravilima proizvodnje.

Podnositelji zahtjeva za kredit mogu biti obiteljska poljoprivredna gospodarstva, trgovačka društva, poljoprivredne zadruge i obrtnici. Za sve detaljnije informacije zainteresirani se mogu obratiti podružnicama hrvatskog zavoda za poljoprivredno- savjetodavnu službu u županijama.

SPORT

KOšARKA
Zbog odigravanja završnice hrvatskog košarkaškog kupa Krešimir ćosić koji se igra ovog vikenda u Zadru svoj predviđeni prvenstveni susret košarkaši Alkara u sklopu lige Ožujsko odigrat će 26.ovog mjeseca u Dubrovniku.

Iz istog razloga svoj košarkaški prvenstveni susret u A2 Ligi košarkaši triljske Cetine odigrat će u srijedu u svojoj dvorani us početkom u 17 sati protiv splitskog Dalvina.


NOGOMET

Ovog vikenda na podrtučju Cetinskog kraja odigrat će se nekoliko zanimljivih susreta . Posebno izdvajamo derbi župaijskog nogometnog kupa koji će se odigrati 20.02 s početkom u 15 sati u Hrvacama gdje će istoimeni ligaš dočekati sinjskog Junaka.
Danas 19.veljače s početkom u 15 sati u sklopu istog natjecanja na svom igralištu nogometaši Tekestilca dočekuju Vinjane.

U Glavicama s početkom u 15 sati odigrat će se prijatelsjki nogometni susret između županijskih ligaša Glavica i OSK-a.

MALI NOGOMET

Ovog vikenda u sinjskoj športskoj dvorani odigrat će se 17. kolo malonogometne lige grada Sinja . Isto tako i u Trilju će se odigrati utakmice 11. kola Prve i druge malonogometne lige.


RUKOMET

Sutra s početkom u 16 sati rukometaši sinjskog Kamička igraju u Splitu protiv ekipe Krilnika , a to je ujedno i otvaranje ovogodišnje rukometne sezone .

U sklopu ovog natjecanja rukometaši triljske Cetinke odigrat će naknadno svoj susret s rukometašima Solina.

Odgođen je prvenstveni susret druge lige za rukometašice između žRK Sinj i žRK Knin zbog bolesti nekolicine igračica iz Knina.

ODBOJKA :

U sklopu svog odbojakškog natjecanja druge A 2 Lige odbojkašice Sinja gostuju u Zadru gdje igraju pritv odbojkašica zadarskih Arbanasa.

KUGLANJE

Danas s početkom u 13 sati u Trilju se održava pojedinačno natjecanje drugog kruga za prvaka županije Splitsko-dalmatinske u kategoriji seniora.


VRIJEME

Pretežno sunčano zadržat će se u većem dijelu dana , kada se očekuje jače naoblačenje uz kišu tijekom noći. Vjetar slab, prema kraju dana jugo. Najviša dnevna temperatura zraka od 8 do 10 Celzijevih stupnjeva.