Utorak, 19.01.2016.

Hladno jutro u Cetinskom kraju, na Zelovu -19

U našoj zemlji jutros su zabilježene iznimno niske temperature s podebljim minusima. Tako hladno jutro dočekalo je i stanovnike cetinskog kraja.
U 7 sati na meteorološkoj postaji u Glavicama temperatura je iznosila minus 11,3 stupnja. U isto vrijeme na Radošiću i Trilju mjereno je minus 14 stupnjeva, Maljkovu minus 15, a na Zelovu čak minus 19 Celizijevih stupnjeva.
Kontinentalni dio Hrvatske također je bio u sličnim temperaturama, Karlovac, Beli Manastir, Ogulin minus 11, Otočac i Delnice minus 12, dok je Gospić bio na minus 13,9 stupnjeva.
Ovo jutro i Split se budio u minusu, u 7 sati na meteorološkoj postaji na Marjanu izmjereno je minus 1,9 stupnjeva, dok je po običaju najtoplija bila Palagruža, ali ovoga puta s samo 4 stupnja u plusu.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Počele prijave za ‘Tripicijadu’

Krnjevalska udruga grada Sinja ove godine organizira 6. ‘Tripicijadu’.
Riječ je o natjecanju u kuhanju tripica koje Krnjevalska udruga Grada Sinja organizira u okviru ‘Krnjevalskih dana’. ‘Tripicijada’ će se održati u subotu, 23.  siječnja u podrumima palače Tripalo s početkom u 15 sati.
Prijave ekipa trebaju se obaviti do četvrtka, 21.  siječnja pozivom na mobitel 0989161902 ili u prostorijama Krnjevalske uduge u palači Tripalo,  svaki dan od 17 sati.  Broj natjecateljskih ekipa je ograničen.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Dvije prometne nesreće u Glavicama

Tijekom noći na sinjskom području dogodile su se dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama.
U 19 i 45 sati u Gornjim Glavicama, kod Šolte, u sudaru dva osobna vozila ozlijeđene su četiri osobe, a među kojima i dijete. Jedna je osoba teže ozlijeđena, ali je izvan životne opasnosti.
U 20 i 50 sati u Donjim Glavicama oboren je pješak, koji je zadobio teže ozlijede, koje nisu opasne po život.
IZVOR: WWW.FERATA.HR