Ponedjeljak, 19.01.2015.

Gripa je stigla!

Gripa je stigla u Cetinsku krajinu.
Na području koje pokriva sinjska Ispostava Odjela Nastavnog zavoda za javno zdravstvo od 5. do 16. siječnja liječnici obiteljske medicine prijavili su ukupno 25 slučajeva gripe. Među oboljelima prevladava dobna skupina od 30 do 64 godine, kao i u cijeloj Hrvatskoj.
Iz Zavoda ističu kako je broj oboljelih od gripe na području Cetinske krajine sigurno puno veći, jer se dio pacijenata ne javlja izabranom liječniku, već ostaju kući.
Cijepljenje protiv gripe jedan je od načina prevencije zaštite od oboljenja od ove virusne bolesti i ono je besplatno za sve koji se žele cijepiti. U sinjskoj ispostavi cjepiva još uvijek ima.
Osim cijepljenja, liječnici savjetuju učestalo pranje ruku sapunom i tekućom vodom, prekrivanje usta i nosa maramicom za jednokratnu upotrebu prilikom kašljenja i kihanja, koju je potrebno odmah nakon upotrebe baciti. Osobama koje se razbole savjetuje se ostanak kod kuće, a u slučaju pogoršanja potrebno je potražiti liječničku pomoć.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Akcije ultrazvučnog pregleda dojki u Sinju

Gradska organizacija Socijaldemokratskog Foruma žena Sinj i Klub žena liječenih na dojci Split nastavljaju s organiziranjem akcija ultrazvučnog pregleda dojki.
Prve dvije ovogodišnje akcije održat će se sutra, 20. siječnja i u četvrtak 29. siječnja u prostorijama sinjskog SDP-a od 16 sati. Žene zainteresirane za pregled mogu se upisati pozivom na broj mobitela 098 807 064.
IZVOR: WWW.FERATA.HR