Četvrtak, 19.01.2012.

TEŠKA INDUSTRIJA-Koncerti u Splitu i SinjuNakon vrlo uspješnih koncerata po Hrvatskoj i regiji, legendarna grupa Teška industrija uskoro opet svira u Dalmaciji! Bit će to prilika da ova legendarna rock grupa predvođena sjajnim glazbenicima i osebujnom, vrsnom pjevačicom Leom Mijatović publici predstavi aktualni album 'Bili smo raja'. Riječ je o albumu originalnih obrada hitova sarajevske pop-rock škole koji je oduševio publiku, a i kritiku. Nedavno su predstavili video spot za pjesmu 'A i ti me iznevjeri', njihov aktualni singl.

Tešku industriju ubrzo očekuju nastupi u Dalmaciji i to u petak 20.1. u Hemingway Baru u Splitu (VIII Mediteranskih igara 5). Pretprodaja ulaznica je u Hemingwayu, cijena ulaznica u pretprodaji je 20 kn, a na dan koncerta je 30 kn. Koncert pocinje u 23 sata.
Idućeg dana, u subotu 21.1. koncert će održati u Sinju u popularnom klubu Piccadilly (Glavička 31). Koncert počinje u 22 sata, a ulaz je slobodan.

Prva ovogodišnja akcija darivanja krvi

Gradsko društvo Crvenog Sinj organizira prvu od 28 akcija darivanja krvi koje planira provesti tijekom ove godine na području Sinja, Trilja, Otoka, Hrvaca i Dicma. Akcija će se održati u petak, 20. siječnja, u prostorijama Društva u Sinju od 9 do 14 sati.
Ravnatelj Ante Omrčen nada se kako će odaziv davatelja biti velik, pogotovo jer su dolazak najavili i maturanti sinjskih srednjih škola.
Sinjski Crveni križ, u suradnji s Transfuzijskim odjelom KBC-a Split, prošle je godine u 27 akcija prikupio 1305 doza krvi.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Sufinanciranje nabave sadnica voća i vinove loze

Grad Sinj provodi Program sufinanciranja nabave sadnica voća i vinove loze za područje Grada Sinja za proljetnu sadnju 2012. godine. Sufinanciranje se provodi po istom modelu kao i ranijih godina, odnosno 1/3 plaćaju građani, a preostale 2/3 Grad Sinj i Splitsko-dalmatinska županija. Zahtjev mogu podnijeti poljoprivrednici upisani u Upisnik poljoprivrednih proizvođača, koji imaju prebivalište, odnosno proizvodnju na području Grada Sinja. Najmanji broj sadnica po pojedinačnom zahtjevu iznosi 30 voćaka ili 500 loza. Zainteresirane osobe mogu se prijaviti u Grad Sinj, u sobu broj 48, svakim radnim danom od 8-15 sati, do 24.01.2012. godine.
IZVOR: GRAD SINJ

NK OSK: Vučković proziva u subotu

OTOK – Nenad Vučković, trener NK OSK iz Otoka je zakazao prvu prozivku i trening za svoje nogometaše u subotu u 15 sati na ŠC Gola brda. Naime, Vučkoviću se trebaju javiti svi igrači iz protekle sezone. Prema najavama iz kluba na pripremama bi se trebali pojaviti i oporavljeni Jure Grgat i Andrija Norac Kevo, te Duje Banić koji je završio policijsku akademiju. Što se tiče odlazaka jedini koji je zatrpan ponudama je najbolji igrač Petar Bašić koji ima ozbiljnu ponudu jednog prvoligaša iz Litve. Otočani će pripremni dio odraditi na području općine Otok, gdje imaju sve uvijete za idealan rad. Otočani u planu imaju odigravanje 5/6 pripremni utakmica, kako bi se kvalitetno pripremili za nastavak borbe za vodeću poziciju u 4 HNL-jug gdje zaostaju šest bodova za vodećim Kamenom.
IZVOR: WWW.GLASZAGORE.COM