Utorak, 19.01.2010.

Predsjednik viteškog alkarskog društva dr. Stipe Jukić opovrgnuo sve navode iz članka u današnjem broju "Slobodne Dalmacije"

Slobodna Dalmacija danas je objavila članak prema kojemu je neimenova “Grupa građana Sinja” uputila  Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta optužbu protiv Viteškog alkarskog društva  i njegove  Uprave. Predsjednik viteškog alkarskog društva  dr. Stipe Jukić opovrgnuo je sve navode tog dopisa, a smatra kako je anonimno  pismo zagrijavanje pred izbornu skupštinu VAD-a.

Ineče, predstavnici VAD-a danas su u Zagrebu na razgovorima o srebrenom i zlatnom novcu uoči 300-te obljetnice Alke u HNB-u.

Gradonačelnik Sinja Ivica Glavan sa ministrom prosvjete Radovanom Fuksom o novoj osnovnoj školi u Sinju

Gradonačelnik  Sinja Ivica Glavan danas, 19. siječnja, je otputovao u Zagreb na sastanak sa ministrom prosvjete Radovanom Fuksom, a razgovarat će se o gradnji nove osnovne škole fra Pavla Vučkovića.

Održan sastanak predstavnika županije, ravnatelja županijskog Doma zdravlja i voditelja Sinjske ispostave

U Domu zdravlja splitsko dalmatinske županije održan je sastanak predstavnika županije, ravnatelja županijskog Doma zdravlja i voditelja Sinjske ispostave. Načelno je dogovoreno da će gradovi i općine Cetinskog kraja proračunskim novcem sufinancirati rad sinjskog rodilišta, a Grad Sinj iz proračuna je izdvojio 200.000 kuna za pokrivanje duga iz 2009. godine.

800. obljetnica prvog spomena grada Trilja

Godine 2010. slavi se 800. obljetnica prvog spomena grada Trilja u pohrvaćenom obliku (1210. - 2010.). Prvi poznati pohrvaćeni oblik antičkih naziva Tilurium i Pons Tiluri je Tril, a nalazi se u ispravi ugarsko-hrvatskog kralja Andrije II. iz 1210. godine. U spomenutom dokumentu kralj Andrija darovao je knezu Domaldu i njegovim potomcima Zentinam et Tril cum teris cultis, što znači, Cetinu i Trilj s obradivim zemljama.
Za tu važnu obljetnicu Kulturno društvo Trilj pripremilo je Dvogodišnji program, koji bi se trebao ostvariti u Trilju i Košutama tijekom 2010. i 2011. godine.
Program obilježavanja možete vidjeti na web stranici Kulturnog društva Trilj. (www.kdtrilj.hr)

Akcija darivanja krvi u Trilju

U Trilju će se se u petak, 22. siječnja, od 9 do 13 sati u restoranu Dalmacija održati akcija darivanja krvi. Organizatoru su Gradsko društvo Crvenog križa Sinj i Klub dragovoljnih davatelja Trilj.

Sport

Iz Udruge za mali nogomet grada Sinja obavještavaju sve zainteresirane da prijelazni rok za igrače traje do 28. siječnja i to po pravilu jedna ispisnica jedna upisnica po ekipi. Nastavak prvenstva počinje 31. siječnja.

Skupština NK Brnaze održat će se danas, 19. siječnja, u mjesnoj školi u 19,30 sati. Vodstvo kluba pozvalo je sve članove da dođu na skupštinu.

Kino danas

Još danas u gradskom kinu u Sinju u od 19,30 prikazuje se hit film "Avatar".

Stanje na cestama

Od 11,40 sati, dionica autoceste A 1 između čvorova Sveti Rok i Maslenica otvorena je za sva vozila, uz ograničenje brzine od 60 km/h, zbog bočnih udara vjetra.
Jak vjetar puše i na dionici autoceste A 6 Rijeka-Zagreb, od Kikovice do tunela Tuhobić.

U Dalmaciji i Hrvatskom primorju vozi se po suhim kolnicima, dok su u ostalom dijelu zemlje mjestimice mokri ili vlažni, te skliski. Na cestama u gorju, duž Jadranske (D 8) i Ličke (D 1) magistrale mogući su odroni zemlje i kamenja.
...