Ponedjeljak, 19.01.2009.

PRVI SLUčAJ TRIHINELOZE U SINJUJedna osoba sa šireg sinjskog područja hospitalizana je KBC Firule u Split zbog zaraze trihinelozom, a još dvije oboljele osobe su na kućnom liječenju potvrdila nam je dr. Ana Kokot epidemiologinja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije. Nakon prvog slučaja oboljenja aktivirani su Državni veterinarski inspektori i Zavod za javno zdravstvo. Provjerom mesa koje je doveženo iz Omiša, a na kojem je bio pečat sumnjivog podrijetla Veterinarski zavod u Splitu potvrdio je prisutnost trihinele potvrdila nam je veterinarska inspektorica Vesna Jošt te naglasila kako će se daljnim aktivnostima službi pronaći i odgovorne osobe za ovaj slučaj. Zaraženo meso konzumiralo je čak 28 osoba.

U SINJU 31 OSOBA OBOLJELA OD GRIPE

Prema statistikama zavoda za javno zdravstvo u Cetinskom kraju 31 osoba od 7. do 14. siječnja oboljela je od gripe - potvrdila nam je epidemiologinja dr. Ana Kokot. Od gripe se najbolje zaštiti izbjegavanjem dužih boravaka na mjestima u kojima boravi puno ljudi

KRONIKA 92

Učenici od petog i osmog razreda osnovne škole Ivana Lovrića danas nisu imali nastavu zbog aktiviranih protupožarnih aparata čija se pjena rasula po hodnicima škole. Isprva se sumnjalo kako je u školu izvršena provala no nakon policijskog očevida sumnje na provalu su odbačene. Neslužbeno doznajemo kako bi počinitelji ovoga djela mogli biti i učenici koji se koriste školskim prostorijama za izvan-nastavne aktivnosti no ni to nije potvrđeno. Sutra, 20. siječnja, će se nastava odvijati po uobičajenom rasporedu.

KRONIKA 92

Za sada još uvijek nepoznati i počinitelj na Vrličkoj benzinskoj postaji sinoć je izvršena provala. Kako doznajemo od sinjske policije otuđena je veća količina raznih marki cigareta, a za počiniteljem se traga.

OBAVIJEST IZ HEP-a

Zbog radova na elektroenergetskim postrojenjima sutra, 20. siječnja, od 9 do 14 sati bez napajanja električnom energijom biti će potrošači na podruju Strmedolca u zaseoku Marasovići

Nestala djevojka s vrličkog područja

SPLIT - Splitska policija traga za 25-godišnjom djevojkom Ivanom Budišom, koja se u noći s 2. na 3. siječnja udaljila iz kuće u Ježeviću, općina Vrlika.
Djevojka je visoka oko 160 centimetara, mršavije je tjelesne građe, ima kratku kestenjastu kosu te smeđe oči. U trenutku nestanka bila je odjevena u plavu majicu, smeđu jaknu, plave traperice i tenisice. U policiji navode da djevojka ima zdravstvenih problema i svakodnevno treba uzimati lijekove.

Građani se mole da ako imaju ikakvih informacija o nestaloj osobi, da o tome obavijeste najbližu policijsku postaju ili da se jave na 92. (s.t.)
IZVOR: www.radiodalmacija.hr