Subota, 19.01.2008.

BLOKADA ULAZA U TVORNICU KONCA "DALMATINKA NOVA" I DALJE TRAJERadnici Dalmatinke Nove i dalje se nalaze pred ulazom u tvornicu, gdje mirno prosvjeduju. Svoj prosvjed radnici su počeli jučer nakon što nije donesena odluka o pokretanju stečaja nad tvornicom. Konačna odluka je odgođena jer je odvjetnik «Dalmatinke Nove» Tomislav Krka zatražio izuzeće iz postupka stečajnog suca Ivana Basića i svih sudaca Trgovačkog suda u Splitu.
Dodajmo kako su radnike posjetili i predstavnici Demokratskog centra i Hrvatskog bloka, čiji je predstavnik cijelu noć bio s radnicima, a oko 11 sati, kako su nas izvjestili iz Nezavisnog sindikata «Dalmatinke Nove», radnike ispred tvornice posjetili su članovi sindikata iz Autoprijevoza-Promet Makarska, koji su došli iskazati radničku solidarnost kolegama.

OBAVIJEST

Večeras s početkom u 18 sati na Trgu Kralja Tomislava u Sinju počinju krnjevalske svečanosti primopredajom ključeva Grada, od strane gradonačelnika meštru krnjevala za idućih dvadesetak dana.

OBAVIJEST

Iz Ureda državne uprave u Sinju pdsjećaju sve korisnike zelenih poljoprivrednih knjižica, da iste do kraja ovog mjeseca, mogu vratiti u sobu br.42, kako bi i u ovoj godini mogli koristiti pravo na plavi dizel.