Petak, 19.01.2007.

HAJDUK NA JUNAKA

Rukavina zabio dva gola
Splitski Henry već se u prvoj utakmici za bile pokazao kao veliko pojačanje, a dva je gola zabio i talentirani izdanak Hajdukove nogometne škole Stipe Gabrić.

U prvoj pripremnoj utakmici splitski je Hajduk pobijedio trećeligaša Junaka sa 5:1.

Susret se odigrao na novom stadionu u Sinju , a prvi nastup pomlađenog Hajduka došlo je pogledati nekoliko stotina Sinjana.

Vrlo dobru igru pokazali su mladi napadači Rukavina i Gabrić, a dvostrukim strijelcima priključio se i Munhoz.

Počasni pogodak za Sinjane postigao je Dukić.
IZVOR: Net.hr/Hina

USKORO POčINJU RADOVI NA OBNOVI ALKARSKIH DVORA

Na natječaj VAD-a za izbor izvođača radova na alkarskim dvorima pristigle su četiri ponude, od kojih jedna nije udovoljavala uvjetima natječaja. Najpovoljnija ponuda je poduzeća Alkom d.o.o. i Cetina d.d., rečeno je to jutros na konferenciji za novinare koja je održana u VAD-a. Ako u roku od tri dana ne bude žalbi na izbor izvođača, pristupit će se potpisivanju sporazuma, prema kojem bi Alkom i Cetina radove u prvoj fazi obnove Dvora, napravili za nešto manje od 40 milijuna kuna.
Uprava VAD je poništila natječaj za odabir stručnog nadzora, jer se pristigla samo jedna ponuda, te će se već početkom idućeg tjedna raspisati novi.
Kako je rok valjanost građevinske dozvole za izgradnju alkarskih dvora bio do kraja ovoga mjeseca, VAD je ishodovalo produženje njene valjanosti za još dvije godine, te će radovi početi početkom ožujka, a očekuje sae da će kamen temeljac postaviti premijer Ivo Sanader.

U SINJU NEZAPOSLENO 3.168 OSOBA

U sinjskoj ispostavi Hrvatskog zavoda za zapošljavanje u prosincu prošle godine evidentirano je 3.168 nezaposlenih osoba, što je u odnosu na studeni prošle godine pad za 0,5%. Najviše nezaposlenih je sa srednjom trogodišnjom školom - 1 tisuću 659 osoba. Sa višom školskom spremom nezaposleno je 107 osoba, a s fakultetom 87.

POčELA OBRADA PRIJAVA NA DOHODAK

U područnim uredima i ispostavama Poreznih uprava u Hrvatskoj počela je obrada godišnjih prijava poreza na dohodak za 2006. godinu. Kako nam je rekao pročelnik područnog ureda u Splitu Renko Letnić, nema nikakvih novosti u odnosu na prošlu godinu.
Do sada su na području koje pokriva područni ured Split zaprimljene samo 182 porezne prijave, a od toga u sinjskoj ispostavi 123, a očekuje se da će ove godine porez na dohodak u 2005. godini prijaviti oko 90 tisuća poreznih obveznika.

AKCIJA DARIVANJA KRVI U TRILJU

Gradsko društvo Crvenog križa Sinj i Klub dobrovoljnih davatelja krvi Trilj, organiziraju akciju darivanja krvi u utorak, 23. siječnja. Akcija će se održati u restoranu Dalmacija u Trilju, u vremenu od 9,00 do 13,00 sati. Pozivaju se Triljani i drugi koji bi željeli dati krv, da dođu na akciju kako bi se prikupio što veći broj doza krvi.

OBAVIJEST IZ HEP-a

Zbog radova na elektroenergetskim postrojenjima bez napajanja električnom energijom do 15,00 sati su potrošači na području Grada Sinja u ulici ćosin potok, od vulkanizerske radnje do kuće Katić i potrošači u Dicmu, naselja Butige, Osoje, Sušci i Kraj od zgrade Općine prema Sušcima;
do 14,30 bez električne energije će biti potrošači u Brnazama, od dječjeg vrtića do kuće Tonća Vučkovića i potrošači u Turjacima zaseoci Pupić, župa, Maleš, Jazidžija, Bilić i Lucić.

KINO DANAS

U sinjskom kinu večeras se prikazuju dva filma. U 18,00 sati na repertoaru je crtani film «Pusti vodu da miševi odu», a u 20,00 sati «Sve džaba», redatelja Antonia Nuića. Film je prošle godine u Puli nagrađen Zlatnom arenom za najbolji film, režiju, scenarij i sporednu žensku ulogu, a na Sarajevo film festivalu dobio je nagradu za najbolju mušku ulogu.