Četvrtak, 19.01.2006.

POčINJE OBRADA POREZNIH PRIJAVA ZA 2005. GODINU

U područnim uredima i ispostavama Poreznih uprava u Hrvatskoj počinje obrada godišnjih prijava poreza na dohodak za 2004. godinu. Sinjska porezna ispostava do danas je zaprimila 120 prijava za povrat poreza. Godišnju poreznu prijavu obvezno podnosi porezni obveznik ako je u protekloj godini ostvario dohodak od nesamostalnog rada, porezni obveznik koji je ostvario dohodak od samostalne djelatnosti kod dva ili više poslodavaca istodobno, obveznik ako je Porezna uprava zatražila da naknadno plati porez ili dohodak te ako poslodavac, ili sam porezni obveznik nije obračunao, obustavio i uplatio predujam poreza na dohodak i prirez porezu na dohodak.

Važno je napomenuti da porezni obveznici koji su obvezni podnijeti godišnju poreznu prijavu, obvezni su u godišnjoj prijavi iskazati ukupno ostvareni dohodak u poreznom razdoblju. Obveznicima poreza na dohodak koji su obvezni podnijeti godišnju poreznu prijavu, a istu ne podnesu ili ako su unešeni podaci netočni i nepotpuni, porez na dohodak utvrđuje se procjenom.

...

SJEDNICA POVJERENSTVA HDZ-a GRADA SINJA

Jučer je poslijepodne u gradskom HDZ-u održana prva radna sjednica povjerenstva HDZ-a za grad Sinj. Predsjedao je povjerenik saborski zastupnik Jure Bitunjac.
Sjednici je nazočio i županijski predsjednik stranke živko Nenadić kao i svi predsjednici temeljnih oranizacija grada Sinja. Predsjednik Povjerenstva Bitunjac ističe kooperativnost povjerenstva, uz uobičajnu radnu atmosferu.
Za sutra je najavljeno i prioćenje za javnost u kojem će biti,ističe Bitunjac, reakcije na optužbe aktualne gradske vlasti Preporod naspram bivše vlasti,spomenuta je i radna zona Kukuzovac i slično.
Kako ističe povjerenik nije istina da se je vrbovalo ili kupovalo vijećnika ili vijećnike aktualne vlasti u Sinju.

NATJEčAJ ZA PROčELNIKA UPRAVNOG ODJELA ZA DRUšTVENE DJELATNOSTI GRADA SINJA

Gradsko poglavarstvo raspisalo je natječaj za imenovanje pročelnika Upravnog odjela za društvene djelatnosti grada Sinja. Uvjeti natječaja su VII stupanj stručne spreme pravne, ekonomske ili druge odgovarajuće struke, položen stručni ispiti najmanje 5 godina radnog staža. Probni rok je tri mjeseca.

U natječaju ističu kako su za prijavu kandidati dužni priložili životopis, preslik diplome, dokaz o radnom stažu, svjedodžbu o položenom državnom ispitu, preslik domovnice i potvrdu o nekažnjavanju. Mogu se natjecati i oni kandidati koji nemaju položen državni stručni ispit uz obvezu da ga polože u roku godinu dana od prijema u državnu službu. Prijave se dostavljaju Gradskom poglavarstvu na adresu Dragašev prolaz Sinj s naznakom za natječaj. Natječaj je objavljen u Narodnim novinama 16. siječnja.

AKCIJA DARIVANJA KRVI U TRILJU

U organizaciji Sinjskog crvenog križa i dobrovoljnih darivatelja krvi iz Trilja u tamošnjem restoranu Dalmacija održana je akcija darivanja krvi. Dopredsjednik triljskog DDK Miljenko Manjaka iskazuje zadovoljstvo rezultatima.
Triljski DDK postoji već 10-tak godina i broji 70 tak aktivnih članova s tendencijom rasta i novih članova.

OSNIVA SE UDRUGA PčELARA U HRVACAMA

Nastupajućeg vikenda općina Hrvace najvjerojatnije dobit će još jednu udrugu. Radi se o udruzi pčelara kojih je bilo početkom devedesetih godina 15-20. Iz inicijativnog odbora Jerko Galić ističe kako trenutačno Hrvace broje od 1800-2000 košnica i idealno je područje za proizvodnju meda.
Prošle godine zarada od meda je bila minimalna ili gotovo nikakva.Vrijeme je bilo takvo da nije pogodovalo pčelarima, inače ako je godna rodna za pčelara, može se po jednoj košnici proizvesti 15-20 kg meda.U nastavku Galić najavljuje subotnju izbornu skupštinu, suradnju s drugim pčelarskim udrugama te ističe kako je ljubav prema pčelama jača i od rezultata.

SPORT

Obaviještavaju se bivši igrači Nogometnog kluba Tekstilac da će se danas od 18 sati održati sastanak u klubu, a u svezi organiziranja veterana tog nogometnog kluba za registraciju i naredno natjecanje.

VRIJEME

Danas će do kraja dana biti pretežno vedro vrijeme vrijeme bez oborina. Puhat će bura. Temperatura zraka između 8 i 11 stupnjeva Celzijevih.