Srijeda, 19.01.2005.

DANAS ZASJEDANJE SABORA

Hrvatski sabor danas bi prema dogovoru premijera Ive Sanadera i čelnika parlamentarnih stranaka, trebao usvojiti deklaraciju o pristupanju Hrvatske Europskoj uniji, zajedničku izjavu Vlade i Sabora o suradnji i vođenju pregovora, te odluku o osnivanju Odbora za praćenje pregovora.

REFERENDUM ZAPOSLENIKA U ZDRAVSTVU

Oko 59.000 zaposlenih u zdravstvu ima priliku izjasniti se na referendumu o prihvaćanju Granskog kolektivnog ugovora za djelatnost zdravstva. Referendum se provodi do 21 sat u svim zdravstvenim ustanovama.

USKORO JAVNA RASPRAVA O PRIJEDLOGU PROSTORNOG UREđENJA GRADA SINJA

U gradskoj vijećnici Grada Sinja stavljen je na uvid tekstualni i grafički nacrt prijedloga prostornog plana uređenja grada Sinja kojeg građani mogu pogledati svakim radnim danom do 14 sati. Dodajmo ovome da će se 25. siječnja na temu prostornog plana održati i javna rasprava u kojoj zainteresirani mogu sudjelovati svojim prijedlozima i komentarima.

ISPLATA NAKNADE čLANOVIMA BIRAčKIH ODBORA

Iz gradske uprave Grada Trilja obavještavaju građane koji su radili u biračkim odborima za vrijeme drugog kruga predsjedničkih izbora da se isplata naknade vrši danas do 14,30 a sutra od 8,30 do 14,30 sati.

AKCIJA DARIVANJA KRVI U TRILJU

Gradsko društvo Crvenog križa Sinj sa klubom dobrovoljnih darivatelja krvi Trilj organizira prvu ovogodišnju akciju darivanja krvi u gradu Trilju. Akcija će se održati u petak 21. siječnja u prostorijama restorana «Dalmacija» Trilj u vremenu od 9 do 13 sati.

IZVIđAčI NA ZIMOVANJU NA KAMEšNICI

Oko 30-ak učenika O.š. Fra Pavla Vučkovića koji su članovi izviđačke udruge od 22. do 28. siječnja boravit će na zimovanju na Kamešnici u lovačkoj kući na predjelu Kruge, smještenoj na nadmorskoj visini od 1606 metara. Djeca odlaze u pratnji svojih voditelja i članova uprave, a kroz spomenuto vrijeme obavljat će i učiti sve aktivnosti koje provodi udruga.

KRNJEVLSKU UDRUGA KRUšVAR

Krnjevalska udruga Krušvar ovih dana se priprema za svoje karnevalske svečanosti. Središnju specifičnu povorku pod maskama predvođenu popularnim didom najavljuju već ove nedjelje.
Predsjednik Jakov Batarelo najavio je središnje karnevalsko druženje udruge 6. veljače u Solinu gdje su već četiri godine gosti. Inače, krnjevalska udruga Krušvar van svečanosti djeluje kao humanitarna udruga koja pripomaže starijim osobama i sumještanima.

SPORT

S obzirom na skorašnji početak drugog dijela prvenstva Prve županijske lige pozivaju se seniori kluba Glavice da dođu danas u prostorije kluba u 15 sati na prozivku i daljnji dogovor.
Nogometaši trećeligaša Junaka započeli su pripreme za proljetni dio prvenstva u kojima sudjeluje 22 igrača.
U petak 21. siječnja u Sinju odigrat će se osmina kupa finala Hrvatske u rukometu za žene. U 20 sati u športskoj dvorani sastaju se žRK Sinji i Podravka Koprivnica.

VRIJEME

U nastavku dana očekuje se uglavnom oblačno uz povremenu kišu. Puhat će slab do umjeren jugoistočni vjetar. Dnevna temperatura zraka kretat će se od 7 do 11 Celzijevih stupnjeva.