Svečano uručivanje Ugovora o financijskoj potpori Udruzi Novi put u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i športa 09.12.2012.

Udruga za pomoć i prevenciju u rješavanju problema ovisnosti „Novi put“ aplicirala je svoj projekt pod nazivom „Alkarski grad Sinj – stop ovisnosti“ na natječaj Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa u području izvaninstitucionalnog odgoja i obrazovanja djece i mladih za školsku godinu 2012./2013 te dobila financijsku potporu za realizaciju svog projekta.
Na natječaj je pristiglo 374 projekta, a odabrano je ukupno 87 projekata za tri područja aktivnosti projektata (1. Područje Zaštite i promicanja ljudskih prava, 2. Područje Preventivnog djelovanja među djecom i mladima i 3. Područje Unaprijeđenje kvalitete života i mladih).
Od ukupno 87 odabranih projekat, 28 projekata je odabrano za Područje Preventivnog djelovanja među djecom i mladima među kojima je i Udruga Novi put.
U svrhu prethodno navedenog Udruga je pozvana u Zagreb u Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa 09.studenog  2012. na svečano uručivanje ugovora o financijskoj potpori.
Predstavnici Udruge Novi put, tajnici Udruge gospođi Gordani Vučković Pavlović,dipl.ing.sig. je ministar  dr.sc.Željko Jovanović  svečano uručio ugovor.
Udruga Novi put kroz projektne aktivnosti nastoji senzibilizirati mlade za problem zlouporabe droga, alkohola i pušenja te ih informirati i educirati o posljedicama konzumiranja svih oblika droga.
Svrha održavanja projekta je prevencija rizičnih oblika ponašanja (nasilje i konzumiranje svih sredstava ovisnosti) kod učenika.

13.11.12