Sinj: Sutra tribina o Domovinskom ratu

Dana 09.11.2012.godine u 11,00 sati u gradskom kinu održat će se tribina 'Domovinski rat na području Sinja i Cetinske krajine'. Ovaj program odobren je od Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, a provodi ga Zajednica Udruga roditelja poginulih branitelja RH, svake godine u drugom gradu.
Izuzetno smo počašćeni što se ova tribina ove godine održava u našem gradu uoči obilježavanja 20. obljetnice akcije 'Peruća'. Tribini će nazočiti 45 Udruga roditelja poginulih HB-a iz čitave RH , a prikazat će se film 'Istinom do pobjede', autora Petra Malbaše. Prije same tribine predsjednici 45 Udruga roditelja poginulih HB-a položit će vijenac i zapaliti svijeće na Spomen obilježju ispred gradske Uprave, a zatim posjetiti i Spomen sobu na Trgu dr. Franje Tuđmana.
U našem gradu boravit će od 08. - 11. studenoga 2012.g. U sklopu programa obići će i Peruću, položiti vijenac na spomen obilježje, posjetiti Alkarske dvore, crkvu Čudotvorne Gospe Sinjske te održati sjednicu Središnjeg odbora Zajednice Udruga roditelja poginulih HB-a RH.
Koristimo priliku da pozovemo sve građane da nam se pridruže na tribini 09.11. 2012.g. (petak) u 11, 00 sati u gradskom kinu. Ulaz je slobodan!

Izvor: Udruga roditelja i udovica poginulih branitelja Sinja i Cetinskog kraja

08.11.12