2Cellos sviraju u Kaliforniji za Croatian Scholarship Found

ZAGREB, 28. rujna 2012. - Globalno poznati hrvatski glazbeni dvojac Luka Šulić i Stjepan Hauser, poznatiji kao „2Cellos“, u nedjelju, 14. listopada 2012. godine u povijesnom Fox Theatru u Redwood cityju, u Kaliforniji, održat će humanitarni koncert za Croatian Scholarship Fund – Hrvatsku školsku zakladu, najveću hrvatsko-američku zakladu za stipendiranje nadarenih studenata u domovini.


Bit će to spektakl za hrvatsku dijasporu, ali i američku publiku, te istodobno njihov doprinos plemenitoj misiji ove zaklade, koja je tijekom proteklih dvadeset godina stipendirala više od dvije stotine iznimno talentiranih studenata iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine, tijekom njihova cjelokupnog studija.

Inače, Croatian Scholarship Fund utemeljili su kalifornijski Hrvati, uglavnom drugog i trećeg naraštaja, od kojih većina i ne govori hrvatski jezik, ali želi pomoći napretku domovine svojih roditelja i djedova. Zaklada djeluje pod geslom «Stvaranje lidera kroz obrazovanje», a temeljna misija je pomoći Hrvatskoj ulažući u mlade i sposobne ljude, koji će u budućnosti nositi njezin razvoj.

Zakladu svojim donacijama pomažu mnogobrojni hrvatski i američki donatori, a nekoliko puta godišnje Zaklada organizira koncerte, čiji prihod u cijelosti odlazi u fond za stipendiranje, stoga ne kriju oduševljenje zbog činjenice da su mladi čelisti prihvatili njihov poziv da sudjeluju u ovom dobrotvornom projektu. A posebno su ponosni što će, zahvaljujući popularnosti „2Cellosa“ privući i njihove američke obožavatelje, te što će na iznimno popularan način u Kaliforniji  promovirati Hrvatsku i njezine mlade talente.

Više informacija o Hrvatskoj školskoj zakladi možete pronaći na Internet stranici: http://croatianscholarship.org/

28.09.12