Subvencija prijevoza srednjoškolaca

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa donijelo je odluku kako će u 75 postotnom iznosu subvencionirati linijski i međumjesni prijevoz srednjoškolaca. Premda je ova informacija izazvala oduševljenje među roditeljima kojima bi se na ovaj način znatno olakšalo u teškoj financijskoj situaciji, još nije poznato kada će se i na koji način subvencija realizirati. Naime, 75% koje Vlada plaća ne odnosi se na iznos mjesečne pokazne karte koju određuje prijevoznik nego na iznos koji će ministarstvo samo definirati tijekom listopada.
Prema riječima pročelnika Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i šport Splitsko-dalmatinske županije Zdravka Omrčena, odluka Ministarstva donesena je u posljednji trenutak i prepuna je upitnika, a Županija nema dovoljno vremena za organizaciju subvencioniranog prijevoza učenika.
'U ovom trenutku jedini suvisao prijedlog roditeljima je da kupe pokazne karte kao što su ih i do sada kupovali. Roditelji će imati pravo na subvenciju, ali 75% onog limita koje odredi ministarstvo i vjerojatno će im se to preko nas naknadno refundirati', kazao je pročelnik Omrčen.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

01.09.12