Dodjeljena javna priznanja za 2012.

Na svojoj jučerašnjoj sjednici sinjsko Gradsko vijeće donijelo je odluku o dodjeli javnih priznanja grada za 2012. godinu. Kolektivne nagrade dobili su Gradska glazba Sinj za 150 godina svog djelovanja i Dječja alka 'Marići' za ustrajan i predan rad u očuvanju tradicije.

Osobne nagrade dobili su četverostruki slavodobitnik Alke i prvi tenor klape Sinj Stipe Breko za doprinos promicanju Sinja i Cetinske krajine te dr. Vesna Jurković Krolo za dugogodišnju borbu protiv bolesti ovisnosti. Konačno, nagradu za životno djelo dobio je Josip Joško Milošević za dugogodišnji rad u promicanju konjičkog sporta i unaprijeđenju Sinjske alke.

Josip Joško Milošević 1955. godine postao je član Viteškog alkarskog društva i pratitelj alkarskog barjaka, a od 1960. sudjelovao je u Alci kao alkar kopljanik. Deset godina bio zamjenik alaj-čauša, a potom i alaj-čauš. Unatoč prestanku aktivnog sudjelovanja, ostao je vezan za Alku, a 2005. godine VAD ga je nagradilo plaketom Zlatne Alke. Pored sudjelovanja u Alci i konjičkom sportu sudjeluje u osnivanju Konjogojske udruge Cetinska krajina te kao dugogodišnji predsjednik udruge radi na unaprijeđenju konjarstva na području Cetinske krajine i Dalmacije.

Nagrade laureatima bit će dodjeljene na svečanoj sjednici Gradskog vijeća.

IZVOR: WWW.FERATA.HR

07.08.12