Počinju 297. alkarske svečanostiNadmetanjem alkara za pobjednika Bare, danas u 17,30 sati na Alkarskom trkalištu u Sinju počinju 297. alkarske svečanosti.U Sinju se već nekoliko dana osjeća pravi alkarski šušur. Na ulicama je sve više Sinjana, kako onih koji žive u rodnom gradu, tako i onih iz drugih krajeva zemlje i svijeta, kao i gostiju koji u sve većem broju stižu u grad pod Kamičkom.

Sinjani će, po običaju, s tribina pratiti nadmetanja za Baru i Čoju, a Alku će prepustiti gostima koji su unaprijed rezervirali karte, kojih ni ove godine neće biti u slobodnoj prodaji.

Iz VAD-a saznajemo kako vlada veliki interes medija koji će izvještavati o događanjima na 297. Alki. Akreditacije je već zatražilo 60-tak medijskih kuća, a zahtjevi će stizati do posljednjeg dana, odnosno do nedjelje, 5. kolovoza.

Potvrđen je dolazak visokih državnih dužnosnika, pokrovitelja Alke i predsjednika RH Ive Josipovića i premijera Zorana Milanovića. U ime predsjednik Sabora Borisa Šprema, koji zbog zdravstvenih razloga ne može doći, na Alki će biti sva tri potpredsjednika Sabora. Potvrđen je dolazak predsjednika Crne Gore Filipa Vujanovića, 10-tak veleposlanika u RH, te 10-tak ministara.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

03.08.12