Osnovan HSP-AS Grada VrlikeUstrojavanje stranke u sinjskoj–cetinskoj krajini provodi se po planu. Dana 29. srpnja konstituirana je podružnica HSP AS za Grad Vrliku u SDŽ.

U prepunoj gradskoj vjećnici okupili su se gosti i većim djelom članovi HSP AS koji su nedavno istupili iz Đapić-Srbovog HSP-a. Radnim predsjedništvom predsjedavao je Ivan Turudić, uz članove Mladena Porobiju koordinatora stranke za Cetinjsku krajinu i Mario Popović, koordinator starčevičanske mladeži za SDŽ. Skup su pozdravili Neven Čurković, predsjednik općinske podružnice Hrvace, koordinator stranke za grad Split i član predsjedništva HSP AS dipl. ing. građ. Zvonimir Ajduk te zamjenik glavnog tajnika i koordinator stranke za SDŽ Damir Ćosić Roda.

Izabrano je vodstvo gradske podružnice Vrlika. Za predsjednika je izabran Tomislav Turudić, a dopredsjednici su Stipe Mandarić i Ante Biuk. Za tajnika je izabran Jugoslav Režić, dok će dužnost rizničara obnašati Branko Ćorić.

Članovi Izvršnog odbora su Ante Milan, Anđelko Terzić, Ante Rupanović, Božo Rebić, Ivana Grabić i Zlatko Rupanović. Također je izabran i Nadzorni odbor. Predsjednik je Ante Turudić, a članovi su Božo Baturina i Ivan Vuletić. Za predsjednika Kluba mladih Starčevićanaca HSP AS Vrlika izabran je Stipe Mandarić, a za predsjednicu Kluba žena Starčevićanki Ivana Grabić.

IZVOR: WWW.FERATA.HR

30.07.12