Izložba Vladimira Davidenka

U subotu 28. srpnja u 21 sat u galeriji Galiotović biti će otvorenje izložbe slika akademskog slikara Vladimira Davidenka. Izložba je postavljena u okviru dana Alke i Velike Gospe 2012. Organizator je Kulturno umjetničko središte Sinj.Davidenko u Sinju izlaže novi ciklus pod nazivom 'Konji' od 30-ak slika u tehnici ulje na medijapanu, ulje na platnu, akril na platnu i crteži.

Vladimir Davidenko, rođen 1972.godine u Splitu, a po majci vuče korjene iz Cetinskog kraja (Otoka). Diplomirao na Umjetničkoj Akademiji u Splitu 2001. god. Poslije diplome aktivno se bavi slikarstvom.

Član je HULU-a Split. Izlagao na više grupnih i samostalnih izložbi. U ožujku 2004.i siječnju 2007. godine dobiva pozivnicu da predstavlja hrvatsku na Emaar international art symposium Dubai, U.A.E. gdje se okupilo 80 umjetnika iz cijelog svijeta. Njegova djela mogu se naći u privatnim kolekcijama na istočnoj i zapadnoj obali SAD-a , Europi, Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Nedavno je boravio u Azerbejdžanu gdje je izlagao a nekoliko djela mu je postavljeno u tamošnjem muzeju. Inače živi i radi u Splitu.
IZVOR: WWW.FERATA.HR 

28.07.12