Obilježavanje Dana Općine Dicmo

U Dicmu je počelo obilježavanje Dana Općine, koji se slavi na blagdan sv. Jakova. Danas i sutra, s početkom u 18 sati, služit će se trodnevnica sv. Jakovu. Sutra u 10 sati bit će polaganje vijenaca kod središnjeg križa na mjesnom groblju za poginule Dicmanjane u Domovinskom ratu, a nakon toga u općinskoj vijećnici održat će se svečana sjednica Općinskog vijeća.

Na sam blagdan svetog Jakova, u srijedu 25. srpnja, misno slavlje u 8 sati služit će župnik i dekan kliškog dekanata don Vlado Strikić, a središnje misno slavlje s procesijom u 10,30 predvodit će generalni vikar splitsko-makarske nadbiskupije don Ivan Čubelić. Večernju misu u 18 sati služit će župnik Krušvara don Ante Šošić.

Nakon večernje mise u crkvenom dvorištu održat će se 'Dicmanjska večer folklora' na kojoj će nastupiti desetak folklornih skupina iz Dalmatinske zagore.

Na blagdan sv. Ane, 26. srpnja, misna slavlja su u 8, 10,30 i u 18 sati nakon koje će biti i blagoslov djece.

U 21 sat na sportskom centru kod škole dicmanjska mladež organizira zabavu na kojoj će nastupiti sinjska grupa "Loše navike". Osim glazbenog dijela, najavljeni su i drugi mladima zanimljivi sadržaji i iznenađenja.

Povodom dana Općine Udruga za kulturu, ekologiju i sport 'Lari' Dicmo organizira još jednu zanimljivost - izbor najtežeg i najsmišnijeg krumpira. Primjerci za natjecanje mogu se donijeti danas i sutra od 16 do 17 sati u župnu dvoranu. Svi primjerci bit će izloženi ispred crkve na blagdan sv. Jakova i Ane, a dodjela priznanja najboljima bit će na blagdan svete Ane.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

 

23.07.12