Priopćenje Predsjednika GO HSS – a Grada Sinja

Poštovane sugrađanke i sugrađani, nije nikakva novost da osobe koje su svojim postupanjem nanijele štetu nekim javnim interesima, u nedostatku stvarnih argumenata kojim bi opravdale svoja nedjela koriste argument protiv čovjeka (lat. Argumentum ad hominem).
Tako se svojim priopćenjem oglasio Gospodin Barać kojeg smo u našem priopćenju apostrofirali kao političkog konvertita jer je svojim glasom spriječio postavljanje biste Tihomilu Rađi.

Kako je ovo notorna činjenica, obrušio se na mene u pokušaju da me denuncira kao osobu koja je u najranijoj mladosti bila u Partiji te bi me to trebalo obilježiti za sva vremena, iako ja svoju prošlost, kao javna osoba, uopće ne skrivam i nikome nisam napravio ništa loše. Kršćanin sam, katolik koji pokušava živjeti u skladu s 10 božjih zapovijedi od kojih Barać ne poštuje ni jednu. Gospodina Baraća podsjećam da su na toj 16. sjednici na jednak način kao što on meni imputira, njegovi  istomišljenici imputirali Rađi da je kao dječak bio član ustaške mladeži. Nije slučajno da nije reagirao jer ovakvi pokušaji diskreditacije mogu doći samo iz jadnog, ortodoksnog uma poput njegovog, dapače njegova je ruka presudila da se bista ne postavi.
U gradsku sam se upravu zaposlio preko Javnog natječaja, kao diplomirani sociolog, ispunjavao sam sve uvjete, a kao hrvatski branitelj – dragovoljac imao sam i prednost po Zakonu. Budući da sam se dvoumio, jedina je istina da me on nagovarao da se natječem. Savjetujem Gospodinu Baraću da, kada govori o nečijem poslu, najprije pođe od sebe, daleko je od uzornog i lojalnog zaposlenika.
Smatram se skromnim čovjekom, nisam bahati razmetljivac koji se provodi na tuđi račun. I dalje, za razliku od njega, imam iste prijatelje, nisam ih prevario radi osobne koristi, kao što nisam izdao ni HSS, niti koaliciju koju smo potpisali. Sramota je da sebe uopće nazivaš gradskim vijećnikom, nakon što si prevario 3.500 birača koji su glasovali za koalicijsku listu,  na kojoj si bio najveći teret! Kao predsjednik stranke u Sinju, smatram se dijelomično odgovornim za prevaru koju si počinio, svaki put se u javnim istupima duboko ispričavam sinjskoj javnosti.
Moj mandat predsjednika stalno je na raspolaganju članovima stranke, a što o tebi misle pokazali su kad su te jednoglasno isključili. Iskreno, jedino nas tješi činjenica da nećeš još dugo biti vjećnik.
Gospodine Baraću, za činjenicu da si ostao gotovo bez svih prijatelja i stranke, te postao sinonim za prevaru i izdaju u ovom gradu, kriv ili bolje rečeno zaslužan si sam. Istina boli, iako ne vjerujemo da ti moral predstavlja problem, uz obraz poput opanka krasi te i savjest motorne pile.

Predsjednik GO HSS – a Grada Sinja
Željko Sesardić

19.07.12