Predstavljanje knjige Jagode Šimac

U Alkarskim dvorima danas u 21 sati biti će upriličeno predstavljenje knjige 'Na međama najdaljnjijim', autorice Jagode Šimac. Moderator predstavljanja će biti glavni urednik Sinjskih novina Vito Perić, o knjizi i autorici će govoriti profesor Neven Filipović Grčić, ulomke iz knjige će čitati Lovrin Tomašević, a u glazbenom dijelu će nastupiti Pavle Perić (gitara).

Autorica je rodom Sinjanka. Na Filozofskom fakultetu u Sarajevu stekla je zvanje profesorice književnosti i jezika. Živi u Švicarskoj, radi kao prevoditeljica i knjižničarka, a u slobodno vrijeme piše. U međuvremenu je završila poslijediplomski studij za informaciju i dokumentaciju u Luzernu. Trenutno je zaposlena u Sveučilišnoj knjižnici u Bernu.

Knjiga 'Na međama najdaljnijim' je povijesni roman koji obuhvaća događanja u Sinju i Cetinskoj krajini u razdoblju od 1690.g. do 1715.g. U tom razdoblju roman prati sudbinu nekoliko obitelji prepoznatljivih sinjskih prezimena, njihovu borbu za opstanak u tim teškim i opasnim vremenima. Organizator ovog predstavljanja je Kulturno umjetničko središte Sinj, a pokrovitelj Grad Sinj.

IZVOR: WWW.FERATA.HR

18.07.12