FOLKLORNI ANSAMBL LADO U SUBOTU U TRILJU!!Grad Trilj poziva Vas na neviđeni folklorni spektakl, uz vrhunske plesače, pjevače i glazbenike u gradski park, 21. srpnja s početkom u 21,00 sati.
Ansambl Lado osnovan je u Zagrebu 1949. god. kao nacionalni, profesionalni folklorni ansambl sa zadaćom i ciljem istraživanja, prikupljanja, umjetničke obrade i scenskog prikazivanja najljepših primjera bogate hrvatske glazbene i plesne tradicije.
Njegovih 37 vrhunskih plesača, koji su istovremeno i izvanredni pjevači, s lakoćom se transformiraju iz plesnog ansambla u reprezentativni folklorni zbor, a 15 odličnih glazbenika svira na 50 različitih tradicijskih i klasičnih instrumenata.
Ansambl Lado također posjeduje jedinstvenu kolekciju izvornih narodnih nošnji iznimne vrijednosti i ljepote te preko 1200 kompleta, od kojih neke stare i više od stotinu godina.

S toga budite i Vi djelom ovog vrhunskog folklornog glazbeno – scenskog doživljaja, koji će Vas obogatiti i ispuniti iskonskom energijom i svježinom.
IZVOR: GRAD TRILJ

17.07.12