Počinje 4. kulturno ljeto za djecu

Udruga Srma danas započinje s provedbom 4. kulturnog ljeta za djecu 'Ljeto je eto, a šta sad?'. Pokrovitelj je Grad Sinj, a projekt je dio službenog programa manifestacije 'Dani Alke i Velike Gospe 2012.'
Radionice će se odvijati odvijati do 17. kolovoza od ponedjeljka do petka, u vremenu od 18 do 19,30 sati, u klimatiziranom prostoru u Galeriji Galiotović.

Ponedjeljkom je radionica dizajna odjeće i izrade nakita, utorkom je slikanje, srijedom izrada igračaka, četvrtkom izrada skulptura i suvenira u glini, a petkom – kreativna svaštara u kojoj će se raditi razne stvari – radionica iznenađenja! Sve su kreativne radionice besplatne za djecu, a svi potrebni materijali osigurani.

Radionice su namijenjene učenicima osnovnih škola i djeci i mladima s teškoćama u razvoju. Otvorenog su tipa i nisu potrebne predbilježbe. Djeca mogu doći bez najave i na neograničen broj radionica.

Program će se zaključiti 17. kolovoza završnom izvedbom dječje kulturno-zabavne večeri 'Naša mašta radi svašta' na kojoj će djeca, voditelji radionica i volonteri Srme prirediti izložbu radova s radionica i projekciju video zapisa s provedbe radionica, a djeca će izvesti i malu modnu reviju.

Ciljevi projekta su popularizacija kreativnog stvaralaštva djece i mladih – slikanja, skulpture, dizajna, te prevencija rizičnog i asocijalnog ponašanja djece kroz kvalitetno osmišljavanje slobodnog vremena djece od 6 do 14 godina života.

IZVOR: WWW.FERATA.HR  

16.07.12