DAN OPćINE HRVACE

Trodnevnicom i svetom misom započelo je obilježavanje blagdana Gospe žalosne koja se posebno štuje u općini Hrvace. Trodnevnica započinje u 17, 30 minuta molitvom krunice.
Osobito je zanimljivo danas poslijepodne nakon svete mise kada će se za sve goste Hrvaca upriličiti bogat i zanimljiv kulturni program.

Središnja vjerska svečanost u Hrvacama bit će sutra od 10 sati kada se formira procesija nakon toga i sveta misa koju će predvoditi i propovjedati splitsko-makarski nadbiskup monsinjor dr. Marin Barišić.

U okviru vjerskog slavlja blagoslovit će se i novi srebrni okvir Gospe žalosne koji je napravljen od donacija mještana Hrvaca, kao i nove postaje križnog puta kojeg je izradio akademski slikar Ivan Grgat.

Tijekom jutra a u u okviru obilježavanja Dana općine Hrvace predstavnici Općine na čelu s načelnikom Dinkom Bošnjakom položili su vijence i zapalili svijeće na središnji spomenik u Hrvacamau spomen na poginule branitelje u Domovinskom ratu.

Lovačka udruga Hrvace za 14 sati kod igrališta najavljuje gađanje glinenih golubova, a kulminacija svečanog obilježavanja općine bit će obogaćena vatrometom od 22 sata.

U nedjelju događanja proslave općine u Hrvacama počinju od 8,30 minuta svečanom sjednicom općinskog vijeća na kojoj će se dodijeliti osobne i kolektivne nagrade zaslužnim pojedincima i kolektivima ističe načelnik Hrvaca Dinko Bošnjak.

17.09.05