Županijska izložba stoke 'Sinj 2012.'

Sutra će se s početkom u 10 sati na sinjskom hipodromu održati 7. županijska izložba stoke 'Sinj 2012'.
U govedarskom dijelu izložbe bit će predstavljene kolekcije smeđe i holstein pasmine krava, te pasmine buša. U ovčarsko - kozarskom dijelu izložbe predstavit će se kolekcija ovaca dalmatinske pramenke i kolekcija koza pasmine Hrvatska šarena koza. Zanimljivost je i to što će se na ovoj izložbi po prvi puta izložiti i jato autohtone kokoši 'hrvatice'.
Prema riječima dipl. ing Petra Šabića, predstojnika područnog ureda Hrvatske poljoprivredne agencije u Splitsko-dalmatinskoj županiji, na ovoj izložbi očekuje se u svim kategorijama 30-tak izlagača s područja županije, a najviše iz Cetinskog kraja.
Organizatori izložbe su Grad Sinj, Hrvatska poljoprivredna agencija i Udruga proizvođača mlijeka Dalmacije, a pokrovitelji Ministarstvo poljoprivrede i Splitsko-damatinska županija.
Pored izložbe stoke, posjetitelji će moći uživati u prezentaciji starih napjeva i plesova, prezentaciji starih običaja i zanata te u bogatoj ponudi domaćih specijaliteta koju će prezentirati Udruga za očuvanje baštine Cetinskog kraja.
Također, stočarima će na dispoziciji biti i potrebiti edukativni materijali za daljnje usavršavanje i nastavak bavljenja stočarstvom. Očekuje se kako će ovu manifestaciju otvoriti pomoćnik ministra poljoprivrede mr. sc. Luka Čuljak.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

29.06.12