DAN OPćINE HRVACE

Trodnevnicom i svetom misom započelo je obilježavanje blagdana Gospe žalosne koja se posebno štuje u općini Hrvace. Drugi dan trodnevnice počinje u 17, 30 minuta molitvom krunice -potvrđuje župnik Hrvaca fra Frano Bilokapić.

Osobito svečano i zanimljivo biti će sutra poslije svete mise kada će se za sve goste Hrvaca upriličiti bogat i zanimljiv kulturni program.

Središnja vjerska svečanost počinje u nedjelju od 10 sati procesijom i svetom misom koju će predvoditi i propovjedati splitsko-makarski nadbiskup monsinjor dr. Marin Barišić. U okviru vjerskog slavlja blagoslovit će se i novi srebrni okvir Gospe žalosne koji je napravljen od donacija mještana Hrvaca, kao i nove postaje križnog puta kojeg je izradio akademski slikar Ivan Grgat.

Sutra u 9 sati u okviru obilježavanja Dana općine Hrvace predstavnici Općine položit će vijence na centralni spomenik u Hrvacama kao i na sve centralne križeve diljem općine.

Lovačka udruga Hrvace od 14 sati kod igrališta u upriličit će gađanje glinenih golubova, poslije pučke fešte koja je najavljena iza svete mise u 22 sata biti će i vatromet.


U nedjelju svjetovna događanja u Hrvacama počinju od 8,30 minuta svečanom sjednicom Općinskog vijeća na kojoj će se dodijeliti osobne i kolektivne nagrade zaslužnim pojedincima i kolektivima ističe načelnik Hrvaca Dinko Bošnjak.

16.09.05