D. Manzan i M. Manistra u ZagrebuSinjsko pučkog kazalište sa svojom proslavljenom predstavom Dujo Manzan i Mate Manistra danas gostuje u Zagrebu. Predstava je na ovogodišnjoj Smotri dramskih amatera Splitsko – dalmatinske županije proglašena najboljom. Pored priznanja za najbolju predstavu dobila je priznanje za najbolju scenografiju, najbolju žensku ulogu, najbolju mušku ulogu te najbolju režiju. Predstava je gostovala na prošlotjednom 52. festivalu hrvatskih kazališnih amatera u Starom Gradu na Hvaru gdje je nagrada za najbolju žensku ulogu pripala Mariji Cvrlje Radović, koja je utjelovila šjoru Anu.

Tekst predstave je prije 150 godina napisao sinjski orguljaš Dujo Manzan kao pjesmu spjevanu u osmercu u kojoj opisuje svađu, suđenje i mirenje s postolarom Matom Kekezom zvanim Manistra. Početkom 20. stoljeća sinjski kazališni radnik Petar Marković prilagođava pjesmu kazališnim daskama. U predstavi sudjeluje 20-tak glumaca svih uzrasta, pjevači rere i klapa s starim sinjskim pjesmama.

Predstava će biti prikazana večeras u 20 sati u kinu Forum Studentskog doma Stjepan Radić u Zagrebu. Cijena ulaznice je 30 kuna, a za studente i umirovljenike 20 kn. Broj ulaznica je ograničen, a sva zarada od prodaje namijenjena je sinjskom rodilištu za kupnju CTG uređaja.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

26.05.12